خانه / جشنواره / خوراک منطقه الموت قزوین

خوراک منطقه الموت قزوین

 انسان شناسی خوراک منطقه الموت » مورد مطالعه قرار گرفت

«مطالعه انسان شناسی خوراک منطقه الموت » از طرح های پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی ،  توسط گیتی دشتکی پژوهشگر حوزه مردم شناسی در حال انجام است .

‏‎به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، علیرضا حسن زاده رییس پژوهشکده مردم شناسی امروز «چهارشنبه » بااعلام این خبر یکی از حوزه های مهم پژوهش های پژوهشکده مردم شناسی را فرهنگ غذا در ایران عنوان کرد .

 وی با بیان اینکه در این راستا همایش «خوراک و فرهنگ» در سال ۱۳۸۴ توسط این پژوهشکده برگزار و چند کتاب همچون« غذا در آیینه فرهنگ» و«خوراک و فرهنگ» تا کنون در این زمینه منتشر شده تصریح کرد: یکی از خروجی های مطالعات مردم شناسی غذا در ایران اطلس مردم نگاریسرزمین است.

به اعتقاد وی ، مسئله تغدیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت فراوانی دارد.

حسن زاده افزود: یکی از چشم انداز های غنی تنوع فرهنگی در ایران فرهنگ غذا و خوراک است که با توجه به تنوع موجود در فرهنگ اقوامایرانی و زیست بوم آنان روش ها و تکنیک های مختلف و فرهنگ کهن و غنی مربوط به آنها را نشان می دهد.

وی اظهار داشت : پژوهشکده مردم شناسی با توجه به اهمیت موضوع میراث غذایی یا همان food heritage بخشی مهم از مطالعات خود را بهاین حوزه معطوف کرده  و مطالعه یاد شده نیز در همین چارچوب قرار دارد.

به گفته رییس پژوهشکده مردم شناسی ، این مطالعات به حوزه هایی چون گردشگری غذا ،تهیه تالیف و تدوین اطلس و دانشنامه غذاهای ایران ورابطه مهم هویت تنوع فرهنگی و همبستگی ملی یاری می رسانند.

در ادامه گیتی دشتکی مجری این طرح گفت: خوراک یا طعام یکی از مهمترین عوامل انسجام دهندگی و هویت بخشی به جوامع انسانیست  ازاین رو توجه به خوراک مردم در مردم شناسی یک منطقه از اهمیت به سزایی برخوردار است.

او با بیان اینکه  در منطقه الموت  غذا و طعام ویژه منطقه وجود دارد و آشنایی با آن  به مردم شناسی  اهالی الموت بزرگ کمک شایانی می کندتصریح کرد:در راستای انجام این مهم پژوهش میدانی علاوه بر مطالعات کتابخانهای انجام شده است. 

‎این پژوهشگر با اشاره به کوهستانی بودن منطقه الموت و سختی دسترسی به اهالی در فصل زمستان افزود: برای انجام این پژوهش با اینخطر روبرو بودیم که به لطف خدا بر آن فائق شده ایم.

وی خاطرنشان کرد: از اطلاعات حاصل از پژوهش میدانی « انسان شناسی خوراک منطقه الموت بزرگ» در بارگذاری اطلس مردم شناسی بهرهبرده شده است.

درباره‌ی ماهین نیوز

پایگاه خبری تحلیلی بین المللی ماهین نیوز صاحب امتیاز و ومدیر مسئول : سید احمد حسینی ماهینی شماره مجوز 92/23363 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلفن 02136878594همراه09120836492 و 09190883546 طرح از غزنه تا غزه توسط احمد ماهینی کاندیدای ریاست جمهوری امریکا

حتما ببینید

برای دومین سال صدای رادیو تبیین از اول خرداد شنیده می شود

برای دومین سال صدای رادیو تبیین از اول خرداد شنیده می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *