خانه / Shqipëria
Falë Ahmed Mahinit, kandidat për presidencën e Shteteve të Bashkuara
Falë Ahmed Mahinit, kandidat për presidencën e Shteteve të BashkuaraMahin

Shqipëria

Karnaval i tetë miliardë njerëzve
Të gjithë ju jeni të ftuar të festoni, marshoni dhe ecni në rrugën e Shenjtë të Kuds Sherifit. Siç e patë, Izraeli u tërhoq, namazi i Fitër Bajramit u fal me praninë e të gjitha klasave, dhe në nivelin e miliona njerëzve në Jeruzalem. Dhe Izraeli kishte premtuar se nuk do të kthente askënd prapa. Ishte për shkak të këtij premtimi që Irani nuk u hakmor. Izraeli kishte hequr postblloqe në shumë vende, më parë nuk lejonte persona nën 50 vjeç, nuk kishte asnjë lajm atë ditë. Shumë hebrenj të pakënaqur gjithashtu morën pjesë dhe falnin namazin e Fitër Bajramit. Dhe kjo duhet të jetë e përhershme. Domethënë, Izraeli nuk duhet të ndalojë asnjë pelegrin. Sepse Jeruzalemi i përket të gjithë njerëzve të botës sipas konventave të trashëgimisë së përbashkët. Përveç turizmit fetar, ka edhe turizëm historik dhe ndërkombëtar dhe njerëzit shpenzojnë shuma të mëdha parash për ta vizituar atje. Por në Islam, turizmi, si çështje të tjera, është e kundërta e turizmit në Perëndim. Sipas perëndimorëve, turistët shihen si dollarë! Domethënë duhet të shpenzojë çfarë të mundet që të konsiderohet turist. Por ai konsiderohet si mysafir në Islam! Gjithçka është falas. Një shembull të saj e shohim në turizmin e Arbainit. Askush nuk duhet të paguajë. Në thelb, marshimi është që njerëzit më të varfër të mund të marrin pjesë. dhe gjithashtu përdorni ofrimin e ushqimit. Edhe pse Imam Huseini ra dëshmor në vitin 61 hixhri, ai sot mbahet mend nga shumë njerëz. Dhe ai i plotëson nevojat e tyre me kusht që të ofrojë ushqim. Të gjithë ata që mbajnë një karnaval, ose ndërtojnë një të ashtuquajtur procesion, pranojnë se Imam Huseini (A.S.) e menaxhon vetë! Ushqimi i tyre do të jetë i bekuar dhe askush nuk do të mbetet pa ushqim. Mund të luajmë intelektualë, e të mos i besojmë këto! Por nuk do të gjeni kaq shumë njerëz në një vend në asnjë histori dhe në asnjë vend: edhe atë me siguri të plotë, pa kosto: ata po shtohen çdo vit. Ne nuk e shohim bombën atomike, por nuk mund ta mohojmë efektin e saj shkatërrues. Ndërsa Perëndimi është në kërkim të shkatërrimit, dhe bërja e heronjve të shkatërruesve është në krye të agjendës së tij, Islami është në kërkim të paqes, jetës dhe mirëqenies së njerëzve. Gjatë sundimit 5-vjeçar të Hazreti Aliut nuk ka pasur uri dhe varfëri. Sepse ishte një sistem i ndarjes së thesarit dhe të gjithëve u jepej e njëjta shumë. Ndoshta, nëse dikush do të mbetej nga ky cikël, Imam Aliu personalisht do të shkonte natën në Anban dhe do të kujdesej për ta. Sipas Ebu Basirit, një nga kushtet e imamit të pagabueshëm është që të flasë rrjedhshëm të gjitha gjuhët! Deri te të varfërit kostoja e përkthyesit! mos jep Shumica e imamëve tanë ishin të sjellshëm me popullin e Iranit dhe flisnin persisht. Edhe tani, të gjithë muslimanët e botës janë krenarë për Salman Farsin. Sepse nëse fjala musliman do të thoshte arabisht, do të quhej musliman. Por musliman do të thotë dikush që është bërë si Salmani. Kishte arritur një pikë ku njerëzit pretendonin se Selmani është profeti kryesor, sepse ai ishte edhe i ditur dhe kishte treqind vjet përvojë: të mësonte shkencën dhe të hulumtonte historinë e feve. Dhe për këtë ata thanë: Ai ia mëson Kuranin Profetit! Kur’ani e hedh poshtë këtë hipotezë: (Gjuha e Profetit nuk është amtare, dhe kjo është një gjuhë arabe që tregon “103) Gjuha e tij është memece (persishtja), por Kur’ani arabisht është i rrjedhshëm. Në kohën tonë, ata duan të shtypin Iranin me këtë pretekst, por Jeruzalemi dëshmon se: feja është për të gjithë njerëzit, qoftë edhe një person është i rëndësishëm për Zotin. Zoti nuk i pëlqen: Krijimi i Tij të humbasë ose të humbet kot. Përkundrazi, atij i pëlqen ta bëjë botën më të madhe dhe më të begatë me iniciativën e tij. Një veprim i drejtë është një veprim që ndihmon paqen. Paqja midis burrit dhe gruas, familjes, qyteteve dhe fshatrave, vendeve. Dhe ne po mundohemi ta vonojmë Arbainin! Dhe ne i ftojmë të gjithë njerëzit e botës: ata që erdhën në kortezhin e madh të Arbainit, të mos e konsiderojnë punën e tyre të përfunduar, me asnjë mjet dhe mundësi, të arrijnë në Bejt el-Makdis dhe Beqi.

Reagim ndaj: Trump
Kur një i ri iranian para kamerave dhe në prani të mbështetësve të Trumpit, e godet me shuplakë në shpinë duke thënë: Zëri i tij dëgjohet nga podiumi, do të thotë se Trump ka humbur! Ne nuk ju duam dhe një me origjinë iraniane duhet të bëhet president i Amerikës. Dhe është e nevojshme të shpallet fundi i qytetërimit perëndimor dhe të urohet një qytetërim islamik-iranian për botën. Tani urrejtja që krijoi Perëndimi për fenë është kthyer në urrejtje kundër qytetërimit pa fe të Perëndimit. Të gjithë njerëzit në të gjithë botën janë zgjuar. Ata e kanë kuptuar se qytetërimi dhe moderniteti perëndimor nuk janë gjë tjetër veçse një mirazh që do që njerëzit të jenë më të ulët se gorillat dhe majmunët. Dhe ai preferon shtimin e varrezave të skrapit sesa shtimin e popullsisë njerëzore. Moderniteti perëndimor është ai që preferon rrënojat mbi fëmijët në Gaza dhe gurët dhe tullat mbi gratë palestineze. Sipas modernitetit, një person i mirë është një person i vdekur. Dhe një kulturë e tillë interpretohet mirë: dhe mashtron botën. Dhe e vendos veten përballë traditës: traditës dhe modernitetit! Por duhet thënë: njerëzimi dhe moderniteti! Domethënë, e vetmja gjë që nuk ka moderniteti është njerëzimi. Përveç diskriminimit racor dhe supremacisë së bardhë amerikane: në të gjitha moshat dhe brezat, asgjë tjetër nuk pranohet. Dhe e gjithë kjo është rezultat i një iluzioni: epërsisë së brezit hebre burjanian. Ata me të cilët Zoti dikur krenohej: dhe tha: (Ani Fazltakum Ali al-Alamin) por, ata u penduan për atë që kishin bërë, dhe Zoti tha: (Lam nexhd la azma) dhe e urdhëroi muslimanin: (Ja ejjufa el. -dhinna amanwa la Mos u bëni miq me ta, sepse hebrenjtë i mashtruan edhe të krishterët dhe i detyruan të mos i binden Zotit. kanë inkurajuar Kushdo që bën miq me hebrenjtë dhe të krishterët, duhet të marrë parasysh linjën e tij me ta. Sepse baza e Kuranit është devotshmëria. Dhe të gjitha qeniet njerëzore vijnë nga një prind. Prandaj, ata nuk kanë dallim përveç: devotshmërisë. Por ata e konsideronin racën superiore. Dhe sapo lindën nga një nënë hebreje ose një nënë e krishterë, epërsia e tyre mbi të gjitha botët. Kjo është një temë që ai e ka thënë ۱۴۰۰ vjet më parë, por sot bota është e vetëdijshme për këtë! Në këtë kuptim, dëshmorët e Gazës i kanë lënë një dhuratë të madhe njerëzimit dhe zgjimi global duhet konsideruar si borxh ndaj tyre: çdo 8 miliardë sot ose më vonë, të gjithë i detyrohen gjakut të ۴۰ mijë dëshmorëve: fëmijëve, grave dhe burrave. Palestina, të cilët janë: pika zero e kufirit midis tre Fesë është e madhe. Dy fetë e mëparshme nuk duan të pranojnë se afati i tyre ka kaluar. Njerëzit gjithmonë dekorojnë dhe e duan të kaluarën me të gjitha të këqijat e saj. Dhe ky është koncepti i reagimit në qytetërim. Kur një person është fëmijë, ai dëshiron të rritet. Por kur u rrit: për të zgjidhur detyra të mëdha, pra për të pasur njerëzim, ai kthehet në një fëmijë. Sepse si fëmijë, me një të qarë e ulërimë, i bëri të gjithë t’i binden dhe ai mori atë që donte. Por tani duhet të funksionojë. merre mundimin Dhe nga kodi Yamin! dhe djersën e ballit për të ngrënë bukë. Por atij i pëlqen të vjedhë! Të vjedhësh do të thotë të përdorësh pagat dhe mundin e të tjerëve: në vend që të shqetësosh veten! Prandaj, njerëzit ndahen në dy kategori të përgjithshme: hajdutë dhe punëtorë. Punëtorët punojnë, por hajdutët planifikojnë: të marrin rezultatin e punës së tyre. Nga kjo ndarje arrijmë në ndarjen e traditës dhe modernitetit! Tradita do të thotë një qytetërim që është i zënë. Dhe moderniteti do të thotë një qytetërim që: dëshiron të marrë përsipër përpjekjet e të tjerëve. Kolonizues dhe kolonizues janë një emër tjetër: kjo është ndarja. Dhe kështu ka ndodhur që nga koha e Hazret Ademit (a.s): Pse u dëbua Hazreti Ademi nga Xheneti? Sepse ai ishte dembel: dhe hante dhe flinte gjithmonë! Prandaj, Zoti e hodhi nga qielli, që të mund të punonte vetë. Dhe ushqime dhe rroba për veten dhe familjen tuaj! përgatisin Prandaj, Hazreti Ademi ishte regresiv fillestar! Ai u kthye në fëmijëri! Tapetin nën këmbë e bëri si parajsë.

Për të hyrë në Xhaminë e Shenjtë
Kush do të jetë grupi i parë që do të hyjë: Brenda kufijve të Izraelit? Sigurisht që deri më tani është bërë depërtimi në thellësitë e Izraelit: për të ofruar ndihma dhe ushqim falas. Por qëllimi është që njerëzit e botës të kenë për detyrë të çmontojnë postblloqet izraelite: në të gjitha vendet. Dhe toka e Palestinës le të jetë një vend adhurimi. Do të thotë që të gjithë nga çdo fe dhe ritual, fe dhe me çdo ide përveç: ideja e pushtimit duhet të shkojë atje. Tani atje mbizotëron vetëm ideja e pushtimit. Edhe izraelitët e hershëm erdhën në Palestinë si strehim. Ata, të cilët njiheshin si hebrenj endacakë, kërkuan strehim atje për t’u shpëtuar nga shpërngulja dhe pashtetësia.Fotografitë e lëna pas tregojnë se: çdo varkë e mbushur me to mbante një pankartë: që në Kërkohet që të strehohen. Por këta ishin refugjatët që erdhën dhe nuk u larguan kurrë. Erdhën për të qëndruar. Nuk ka rëndësi deri tani. Sepse kushdo që dëshiron të jetojë një jetë të nderuar kudo në tokë. Por ata nuk kishin nevojë të bënin një jetë të nderuar. Përkundrazi, duke kërkuar vrasje masive: njerëzit ishin atje për të uzurpuar tokat e tyre. Mund të thuhet se uzurpimi është qëllimi i vetëm i perëndimorëve: ishte në kohët bashkëkohore: një ide të tillë e kishin edhe të bardhët evropianë që shkuan në Amerikë. Ai e konsideronte veten qendrën e botës dhe thoshte: Të tjerët quheshin të tjerë! Një tjetër shkallë e dytë! Kishte zezakë që: dëshira e tyre për të mbijetuar ishte t’u shërbenin njerëzve të bardhë. Një tjetër klasë e tretë! Kishte indianë amerikanë, për të cilët thuhej se ishin indian të mirë! Indiani ka vdekur. Dmth, ata duhet t’u kishin dhënë rezultatin e disa mijëra viteve qytetërim të bardhëve pa rezistencë, dhe ata vetë do të kishin shkuar në jetën e përtejme. Dhe nëse kishte mbetur, ata nuk ishin as të denjë për t’u shërbyer të bardhëve. Përkundrazi, ata duhej t’u shërbenin zezakëve. Ishte sikur njeriu lindor të mos ishte fare në statistika! Dhe që ne i konsiderojmë palestinezët si qenie njerëzore, ata janë të zemëruar. Është thënë shumë herë se janë palestinezët ata që janë pushtuesit dhe duhet të largohen. Kjo politikë e tyre u prit me heshtje dhe habi universale. Shumica e komprometuesve, është shenjë qytetërimi dhe kosto e modernitetit! Ata thoshin dhe shumë filozofë e mbështesin edhe sot. I vetmi që nuk e besoi dhe nuk e pranoi ishte Imam Khomeini që tha: Izraeli duhet shkatërruar! Ai tha se nëse muslimanët derdhin një kovë me ujë, (ose pështyjnë) Izraeli do të përmbytet. Por Gaza dhe Palestina nuk besuan. Arafati, Mahmud Abbasi dhe arabët madje thanë se Imam Khomeini e kishte gabim. Në vend që të përballeshin me këtë fëmijë jashtëmartesor, ata vendosën të negociojnë me të. Menduan se po t’u thuhej: kjo është një gjë e keqe, do ta pranonin dhe do të ndalonin sjelljen e tyre të keqe! Edhe sot, mbetjet e këtij mendimi ende mbizotërojnë në Gaza. Përndryshe, të gjithë duhet të dëbohen me urdhër të Hamasit: dhe të shkatërrohen postblloqet. dhe shkoni në Jeruzalem për lutje. Të njëjtën gjë që bëri Profeti i Islamit në pushtimin e Mekës: ata shkuan pa armë dhe pushtuan Mekën. Ose Imam Khomeini: E bëri më ۲۲ Bahman! Atë ditë, regjimi i lidhur me këta kriminelë vendosi një shtetrrethim 24-orësh. Por ai tha se njerëzit duhet të dalin në rrugë dhe të mundin qeverinë ushtarake. Edhe tani duhet parë se kush është ndjekësi i Muhamedit apo imam Khomeinit në Gaza. Vetëm ata që do të bëjnë gjënë e duhur do të shkojnë në Jerusalem me duar bosh për t’u lutur. dhe hapi rrugën për të tjerët. Natyrisht, ata nuk do të bëjnë asgjë, sepse Hezbollahu i Libanit ka shkatërruar të gjithë infrastrukturën e tyre dhe Jemeni ka paaftësuar Dimonën. Dhe tanket e tyre janë kthyer të gjithë në hekurishte nga Hamasi. Ka edhe raporte nga brenda Jeruzalemit se populli i Izraelit ka deklaruar neutralitetin e tij. E sidomos të shtunave marrin pjesë më shumë në protestë deri në vjeshtë.

Perandoria origjinale dhe pozitive
Falsifikimi i kartëmonedhave është për shkak të autenticitetit, rëndësisë dhe vlerës së tyre. Prandaj, falsifikimi i perandorisë është edhe për shkak të rëndësisë dhe pozitës së saj të lartë. Njeriu është një perandor në thelb: domethënë, çdo njeri është një perandor për veten e tij. sepse ai është mëkëmbësi i Perëndisë në tokë dhe të gjitha lehtësitë e botës janë krijuar për të. Por armiqtë e ndryshojnë me një: kryesinë apo bashkinë, madje edhe shefin e një dikasteri. Perandoria kryesore turpërohet dhe shtyhet në prapaskenë dhe e bëjnë despot dhe diktator. Ndërsa ata vetë janë diktatorë dhe autokratë, të cilët kanë mundur ta bëjnë pozitën më të dobët superiore ndaj pozicionit më të lartë. dhe të drejtën e bëjnë të padrejtë. Për të ndotur privatësinë e Kobarit me politeizëm dhe idhujtari. Për shkak se ata janë vetë të përulur, ata duan që të gjithë të jenë të përulur. Dhe nga dielli i ndritshëm, ata i këndojnë një qiri poetik. Po, ata e mohojnë Zotin e Madh, sepse thonë: Nuk mund ta pranojmë atë që nuk e shohim! Në vend të kësaj, ne shohim gurë, dru dhe çdo mbeturinë! Ata adhurojnë në vend të Zotit. Ata madje janë të gatshëm të adhurojnë mijëra perëndi. Por mos u përkul qafën para Zotit. Dhe kjo sëmundje e shëmtuar ndonjëherë ka shkuar deri në palcën e eshtrave, çfarëdo që të shkruajmë e shkruajmë e themi! Sikur të mos thanë asgjë. Si një fëmijë që sheh një çokollatë, veshët e tij bëhen të shurdhër dhe sytë e tij janë të verbër! Dhe ai nuk sheh dhe nuk dëshiron asgjë tjetër përveç kësaj. Filozofët dhe shkencëtarët jo hyjnorë janë si ky fëmijë. Kur nuk e kuptojnë dot madhështinë e një objekti, e tërheqin poshtë dhe e përçmojnë si veten e tyre: që ta shohin nën thikën kirurgjikale! Por e vërteta është shumë më e madhe dhe më misterioze se këto fjalë. Askush nuk ka arritur ende të dominojë Hënën apo Marsin! Në atë kohë ata pretendojnë të dominojnë Burjahan. Ai nuk ka mundur ende të mbrojë të drejtat e një palestinezi, thotë ai pas rendit të ri botëror. Ajo i shet krenarinë botës. Të gjitha këto mburrje janë thjesht marrëzi sepse pasqyrohen vetëm në media. Është thënë që në lashtësi: Fjalët e erës janë ajri. Por fëmija palestinez e njeh Zotin! Ai shtron sofrën e Iftarit në zemër të të gjitha dështimeve. Dhe i thotë Zotit: Agjërova për ty dhe e prish agjërimin për ty. Shpirti i madh i kësaj krijese të vogël, sa lehtë i përshkon distancat. Dhe sa lehtë arrin fundin e ekzistencës. Ndërsa ai truri i elitës është plot krenari! Ende nuk mund të thyejë një grimcë të vetme siç duhet. Dhe dërgon mijëra njerëz në vdekje me forcë atomike. Dhe pastaj, ai përcakton çmimin Nobel! E gjithë kjo ndodh sepse: ata injorojnë Perandorinë iraniane. Dhe të tjerët i quajnë perandorë, nuk e shohin madhështinë dhe pafundësinë e Iranit. Por vogëlsia e qytetit të Romës apo Greqisë së lashtë është më e madhe se çdo botë për ta. Mësuesi i parë! konsiderohen greke. Ndërsa mësuesi i parë i gjithësisë është Zoti i Madh. Shumë herë në Kuran ka thënë në mënyrë të shtypur: (Khalk el-Insan dhe ulema el-bejan!) Ne ishim ata që krijuam njeriun. Dhe ne i mësuam gjuhën, fjalën, shkrimin, shkencën dhe diturinë! Pse po kërkoni hieroglife në gropa! Dhe kuneiforma u bë letër papirusi. Pllaka dhe stilolapsi janë me Zotin, kjo është e gjitha: mbishkrimi i mrekullisë në derën dhe murin e ekzistencës! Pavarësisht se çfarë mendoni, kishte një model në mur. O njeri, çfarë ndodhi me ty që e zbrite nga qielli madhështinë tënde dhe Zotin dhe e fshehe në bodrumin e shtëpisë apo laboratorit tënd? Dhe ju i thirrët të tjerët për të? E nxi diellin, pastaj shkove të kërkosh të vërtetën me llambën e miut të laboratorit? Ejani dhe zgjidhni rrugën e duhur. Ejani dhe bëhuni Shia dhe besoni Imam Aliun dhe fëmijët e tij: dhe shikoni që palestinezët hedhin gurë! Një palestinez bëri një raketë fluturuese dhe nga Izraeli Ashrafi vodhi një hurma. Dijeni vlerën tuaj dhe duke votuar për mua: në presidencën e Shteteve të Bashkuara, kthehuni edhe një herë te perandoria mirënjohëse: dhe falenderoni bekimet e: Zotit t’ju japë gjithë qiejt dhe tokën. Kjo është vetëm duke kërkuar për një minierë, ose pak naftë! Dhe floriri dhe bizhuteri sa ju vlejnë. Në vendin ku Zoti është klienti i jetës tënde, mos ia shit djallit.

Vendi i vrasësve dhe dëshmorëve
Në rastin e Palestinës u vërtetua se: bota nuk e zë vendin e vrasësve dhe martirëve. Përkundrazi, këta fansa janë vrasës, të cilët po mundohen ta paraqesin si dëshmor. Dmth mediat sioniste, fansat dhe racionngrënësit e këtyre mediave, po mundohen ta bëjnë Izraelin të duket se ka të drejtë! dhe identifikojnë palestinezët si terroristë dhe barbarë. Me sa duket, janë palestinezët ata që sulmojnë dhe dëbojnë izraelitët. Dhe ndryshe izraelitët! Ata jetojnë me mirësjellje të plotë si brirët e Shamsmad. Kjo ka rrënjë historike: kur Kaini vrau Abelin. Natyrisht, të drejtat kushtetuese dhe të gjithë filozofët duhet ta shpallin atë vrasës dhe ta dënojnë në hakmarrje. Por çfarë ndodh? Sepse nuk ka më Abeli: për të mbrojtur veten, fjalët e tij nuk dëgjohen. Përkundrazi, dëgjohen fjalët e Kainit vrasës. Kështu thuhet: ndërrohen vendet e vrasësit dhe të dëshmorit. Dhe njerëzimi bind veten me filozofinë e gënjeshtrës. Më poshtë, nëse nuk i pranon fjalët e Kainit, do të jetë Abeli. Pra, që të vazhdojë të jetojë, ai duhet: t’i kthejë shpinën së vërtetës. Dhe kjo filozofi i bën ata ta prezantojnë Zotin si bashkëpunëtor të Kainit! Duke shtruar këtë pyetje: Pra, ku është Zoti? Për t’u hakmarrë Abelit, apo për të mos lejuar Kainin të vrasë Abelin me një lopatë? Në historinë tonë bashkëkohore, kjo prirje njihet si Perëndimi dhe Tjetri: Perëndimi, i cili në thelb është biri i Kainit, zgjedh të shmangë Adamin për të shpëtuar nga mundimi i ndërgjegjes. Domethënë, ai e di se nëse Hazreti Ademi merr vesh për krimin e tij, ai do ta kërkojë përsëri. Prandaj, ai ikën nga Meka dhe Bejtul-Haram në perëndim dhe perëndim. Në thelb, fjala Bakhtar do të thotë: në tokë, demonë ose armiq të fshehtë: Hazret Ademi është i famshëm. Prandaj, Hazreti Ademi e kupton se nuk ka më qasje te Kaini. Prandaj, ai e quan fëmijën e tretë ose Seth, Profeti Seth merr dhjetë libra nga Hazret Adami: në të cilat thuhet thelbi i çështjes dhe ai merr një mision për të gjetur Kainin: prandaj, ai udhëton për në Shamat. Por kabilët ikin më larg në Evropë, kështu që ka edhe varrime atje në Liban. Ndërsa Hazret Ademi (A.S.), i cili themeloi Mekën dhe krijoi Medinën, nuk arriti në Liban si rezultat i studimit territorial dhe trupi i tij varroset në Naxhaf Ashraf. Sepse johebrenjtë, pra kabilët, ishin larguar më shumë nga Naxhafi dhe Shami dhe kishin ikur në Evropë. Në kohën e Skandalit, Athina dhe Roma, të cilët u privuan nga librat dhe udhërrëfyesit, dhe nuk pranuan asnjë profet, themeluan filozofinë dhe shkencën mbi bazën e mendimit egoist. Filozofët e Athinës dhe Romës, për të përfunduar strategjinë e zëvendësimit të martirit dhe vrasësit, mohuan Zotin dhe vërtetuan arsyen: dhe njeriu është hyjnor. Dhe për të vërtetuar teorinë e tyre, ata sulmuan lindjen për t’i shpëtuar nga barbaria! nxjerr jashtë Edhe pse Irani ishte një perandori, dhe ata ishin kryetar bashkie. Ata e quanin veten Perandoria Romake dhe këtu i atribuohej Iranshahri. Por ata dështuan: dhe iu nënshtruan depresionit të mesjetës. Kur mongolët sulmuan përsëri, njerëzit e lindjes u ndanë në dy grupe: disa, si sot, ndoqën vijën e rezistencës dhe shkatërrimit të mongolëve dhe mbetën. Por disa prej tyre e morën përsipër dhe shkuan në perëndim e në perëndim. Prania e tyre i nxori perëndimorët nga depresioni dhe pasoi një rilindje. Por edhe këtë herë, si grekët, ndryshuan vendet e martirëve dhe vrasësve: si Greqia e lashtë, ata mohuan Zotin: në Aushvic apo Holokast, thanë ku është Zoti? Kështu ata krijuan Izraelin: për të përfaqësuar Perëndimin! Dhe goblinët? Dyshimi mes njerëzve! Ata thanë: Dyshimi është fillimi i sigurisë. Sigurisht, e vërteta e vrasësit! Prandaj, ata pyetën Zotin, për t’u prezantuar si të civilizuar, pronar të botës dhe superfuqi të botës. Ashtu si kaxharët, iranianët u magjepsën prej tyre dhe besuan se Perëndimi nuk është më qendra e skizofrenëve. Dhe ata vërtet duan t’i bëjnë njerëzit të lumtur. Dhe pikërisht atyre iu dha gjithçka: u dha falas vaj, doganë, duhan, antike dhe flori… gjithçka shkoi në Evropë dhe Amerikë. Dhe çfarë nuk duhej të ndodhte.
Kërkoj nga të gjithë shqiptarët në Amerikë të bëhen shiitë dhe të votojnë Ahmed Mahinin si kandidat presidencial

jep e merr politikë
Për vite të tëra, iranianët patën një mendim. Dmth i bënë armiq të gjithë vendet e botës. Dhe askush nuk pati guximin t’i varte në qafë. Por që nga koha e Kaxharit, politikë jep e merr! aplikuar. Kjo do të thotë: kur Shah Qajar shkoi në Farang, përparimi i tij industrial e verboi atë. Dhe për këtë arsye ai pranoi të udhëtonte më shumë në Farang (Evropë) me çdo kusht. Dhe për udhëtimet dhe argëtimin e tij në Evropë, ai dha çdo privilegj që dëshironin evropianët. Më të ulëtat ndër to ishin pikat e naftës, duhanit dhe doganave. Edhe për kënaqësi të panumërta, ai dha ose pranoi të jepte pjesën më të madhe të tokës! Dihet se Abbas Mirza, i vetmi kajar me zell, doli në luftë me rusët. Kur i mungonin forcat, i shkroi gjykatës dhe i kërkoi forcë. Naseruddin Shah në vend të Qashon! Dërgoi një grusht shërbëtorësh dhe tha: Mos kini punë me luftën, argëtohuni me to tani për tani. Sigurisht, kjo ka një histori të vogël në Durwan të Shah Abbasit. Shah Abbas i cili ishte i dashuruar me Anthony Shirley. Me pretekstin e përdorimit të armës i futi në gjykatë. I dhanë edhe letrën e mbretëreshës Elizabeth të ve. i cili u ftua të shkonte në Angli me një mijë qazalbash. Por plani i tyre ishte të kryenin gjenocid kundër iranianëve inteligjentë. Sepse u dhanë dy mijë vajza njëmijë vajzave për t’u argëtuar! Dhe vetë mbretëresha e shqetësoi Shah Abbasin. Prandaj edhe familja e mbretëreshës u bë Sadat. Dhe fisi Qazalbash (fëmijët e paligjshëm) zotëron familjen, prejardhjen dhe pushtetin. Ndaj jep e merr politikë derisa të depërtoi palca e eshtrave të këtij vendi. Sidomos u gjetën farange të tjera: në këtë furrë u hodhën më shumë dru zjarri. Për shembull, një person i quajtur Taghizadeh Arani ka një thënie të famshme: Ai i këshilloi popullin e Iranit: Ju duhet të bëheni të huaj nga koka te këmbët. Po të lëvizësh pak me vonesë, do të biesh pas karvanit të qytetërimit. Kjo politikë dhënie e merr ishte kapitullim. Dmth ata sakrifikuan gjithçka për t’u argëtuar në Evropë dhe Amerikë. Imam Khomeini u ngrit kundër këtij veprimi. Ai tha: Ne nuk jemi kundër kinemasë, jemi kundër prostitucionit! Por pas dyzet vjetësh, kinemaja u kthye në të njëjtin vend!Asghar Farhadi, ikona e kinemasë iraniane, flinte me Anjali Jolinën! Dhe Reza Attaran bëri Fosile. Dhe.. kjo do të thotë, sipas disa njerëzve, duhet thënë: dora e Merizadit! Sa faqe keni vizituar: Filmat Farsi para revolucionit. Kjo politikë është rrënjosur aq shumë sa edhe fëmijët me ekstravagancën e tyre i shtyjnë nënat e tyre drejt korrupsionit dhe prostitucionit. Dhe ata inkurajojnë baballarët e tyre të përvetësojnë dhe vjedhin. Një shembull i kësaj është blerja e susamit nga familja Qalibaf. Këtu nuk bëhet fjalë vetëm për blerjen e susamit nga Türkiye. Përkundrazi, është një kulturë e dhënies dhe marrjes. Ata madje shesin vendin. Lere më informacion! Mohsen Rezaei, i cili e pa se nuk mund ta shesë vendin me luftë, ngriti çështjen e zonave të lira. Peshkimi me trata e çoi çështjen në një pikë ku protestuan edhe njerëzit e thjeshtë. Rreth 80 trilion dollarë antike iraniane, objekte historike, xhingla dhe xhevahire janë eksportuar dhe janë të parat në ankandet e Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara. Por të gjithë kanë dokumente apo fatura. Do të thotë se disa njerëz e kanë bërë punën e tyre: shesin vendin me një dokument. Përveç liderit suprem dhe disa klerikëve mendjelehtë, pjesa tjetër e krenarisë së tyre është se: ata kanë ndikim në sistemin iranian, i cili: ata mund ta shesin atdheun e tyre shumë lehtë. Rafipour, i cili e konsideron veten një fuqi në zhvillim, kur mësoi se Irani po kërkon nga e gjithë bota, tha shumë thjesht: Ne nuk mund të marrim paratë tona. Ai kishte thënë më parë: Ne nuk kemi pasuri jashtë vendit. Do të thotë vazhdimi i brezit të Kaxharit dhe i politikës së shkëmbimit. Brezi i Kaxharit depërtoi në mënyrë misterioze në organet e Iranit. Maryam Qajar Azdanlou, e cila u divorcua nga Abrishamchi dhe u bë gruaja e Rajavit: ajo gjithashtu refuzoi Rajavin dhe u quajt presidentja e saj. Kinematografët gjithashtu i dhanë popullit të Iranit një mësim terrori duke bërë një mijë duar. Dhe ata i tërhoqën princat nga dheu dhe ata depërtuan në organe një nga një.
Ahmad Mahini, kandidat për presidencën e Shteteve të Bashkuara

Unë dua që shqiptarët e Amerikës të votojnë për mua

Ju të gjithë jeni mysafirë të Zotit
Profeti tha: O njerëz të botës, ju jeni ftuar në festën e Zotit! Por festa e Zotit, në kundërshtim me luksin, është një ftesë pa formalitete: kush është më i uritur, lugina do të ketë një cilësi më të lartë. Ndërsa Hazreti Aliu dhe familja e tij vuajtën nga uria për tre ditë dhe dhanë iftarin e tyre për të varfërit, jetimët dhe të varfërit. Derisa u zbriti sureja Hal-Eti. Prandaj, që nga ajo kohë e tutje, të gjithë besimtarët përpiqen t’ua japin iftarin të tjerëve, që ndoshta t’u shpallet ndonjë sure, e cila çdo ditë ngrihet sa diametri i tokës. Sepse tavolinat e iftarit të të gjithëve shtrihen në tokë dhe nëse njerëzit ulen të gjithë përballë fabulës, falen dhe pastaj prishin agjërimin. Këto radhë janë të lidhura: dhe si spektri magnetik i një magneti, të gjithë do të rrotullohen në një orbitë të caktuar rreth shtëpisë së Zotit. Dhe kjo fillon nga orbita e shkallës zero dhe: brenda 24 orëve, ai rrotullohet rreth tokës një herë. Domethënë, në rendin që nata kaloi përgjysmë dhe ishte gati mëngjes: të gjithë zgjohen, hanë syfyr dhe shkojnë në xhami për namaz. Imagjinoni një lëvizje të tillë në botë me çdo rrotullim të meridianit: dhe sipas ndryshimit të horizontit, në një ditë dhe një natë, e gjithë toka përballet me një ngjarje kaq të rregullt. Përveç kësaj, njerëzit shkojnë në punë pasi falen. Dhe funksionojnë deri në natë. Dhe sigurisht, kur njerëzit e Amerikës adhurojnë me entuziazëm në mes të ditës, duke votuar për Ahmad Mahinin, në anën tjetër të tokës, për shembull në Azi, njerëzit shkojnë në shtretërit e tyre dhe përgatiten për të fjetur natën. Prandaj, dallgë të ndryshme njerëzore krijohen rregullisht, me ushtrime sportive dhe devotshme. e cila mbulon të gjithë tokën, me një ndryshim fazor horizontal. Edhe ata që nuk e pranojnë adhurimin! Ata nuk e dinë se po adhurojnë! Sepse të menduarit për këtë është vetë adhurim. Ata vazhdimisht pyesin veten: Pse duhet të lutemi? Pse të bëheni musliman? Dhe pse duhet të jemi shiitë? Apo besoni në Zotin e padukshëm? Në fakt, ata adhurojnë intelektualisht. Ky adhurim dhe mohim i mbron ata nga sjelljet antifetare. nuk u armiqësua Dhe ai i donte njerëzit dhe i ndihmonte ata (Hal-Din el-Hab) si një poet që thoshte: Verë! Hani, digjni foltoren, por mos u bëni keq njerëzve! Në fakt, të gjithë njerëzit e botës janë shiitë dhe adhurues të Zotit. Por për pavarësinë e votës së tyre, ata nuk pranojnë një nga të vendosurit dhe sistemin e vendimeve fetare! Disa janë shiitë në praktikë, por nuk e pranojnë në emër: për shembull, ne vërtetojmë: të gjithë janë të paaftë! Por paaftësia e disa njerëzve është e dukshme: ata nuk kanë sy! Dhe disa nuk janë të qarta: si dikush që nuk ka dëgjim! ose keni probleme kardiovaskulare. Sepse çdo lule ka gjemba. Një lule pa gjemba është vetëm Zoti.Siç ka thënë Sejjid Xhemaluddin Asada Abadi: E kam parë Islamin në Evropë, por nuk kam parë musliman. Në Iran kam parë muslimanë, por nuk kam parë Islamin! Ramazani është gjithashtu muaji i festave në të gjithë botën. Edhe ata që nuk agjërojnë, mendojnë më shumë për të shkuar në Iftar! Dhe shtruan sofra të mëdha iftari. Prandaj, në tryezën e iftarit, sidomos në netët e Kadrit, të gjithë bëhen shiitë. Sepse kjo është ajo që ata mendojnë dhe kujtojnë. Edhe nëse e kundërshtojnë në sipërfaqe. Sepse kushti kryesor është kundër leximit! Njohuri të plotë të opinioneve të mbështetësve. Kjo do të thotë, një person duhet të dijë se çfarë po mohon. Edhe të gjithë ata që janë sunitë apo vehabi e njohin Aliun më mirë se shiitët. Sepse askush nuk mund të mos pajtohet me atë që nuk di. Nëse dikush nuk pajtohet pa e ditur, është më mirë se dikush që nuk pajtohet me vetëdije. Sepse sapo e di, bëhet shiit. Por personi i fjetur zgjohet me zërin më të vogël. Jes ju lutem zgjoni të gjithë.
Falë Ahmad Mahinit, kandidat për president nga Shtetet e Bashkuara
Shqiptarët bëhen shiitë

Parimet e Studimeve të Qytetërimit
Filozofia e qytetërimit: çfarë është dhe ekzistenca e tij, të paktën: duhet të specifikohen tre parime për ta përcaktuar në mënyrë gjithëpërfshirëse: së pari, ku është origjina e tij, së dyti, cila është forca lëvizëse e tij dhe së treti, cili është qëllimi i tij përfundimtar. . Hazret Aliu thotë (Zoti i mëshiroftë ata që e dinë se nga kanë ardhur, ku po shkojnë dhe ku janë tani). Po ashtu Hafëzi thotë: Ku erdha, cili ishte qëllimi i ardhjes sime? ku po shkoj Prandaj, për rreth 50 vjet kam ndjekur kërkime në fushën e kërkimit të qytetërimit: format bazë janë përfshirë në përkufizimin e qytetërimit. Parimet e tyre janë të pasigurta dhe të ndryshueshme. Përkufizimi më i rëndësishëm i qytetërimit është urbanizimi. Ndërsa qytetërimi është më i lartë se urbanizimi. Si dikush që jeton në një vilë: dhe vetëm. Ndërsa kërkesa ditore është akomodimi në rrokaqiejt. Të gjithë ata që kanë hulumtuar qytetërimin, qoftë në Iran apo në Perëndim, e kanë përcaktuar me frymëzimin e Romës apo Athinës. Ndërsa Roma dhe Athina nuk ishin vetëm qytete, ato nuk ishin më shumë se fshatra. Sepse jashtë pallatit të Cezarit, ata quheshin barbarë. Domethënë, vetëm disa mijëra njerëz, që mbushën rreth Cezarit. Edhe kjo pjesë nuk ishte e plotë sepse shumë prej tyre ishin skllevër apo ushtarë të gladiatorëve. Megjithatë, në të njëjtën kohë, Irani ka menaxhuar së bashku qindra fshatra dhe qytete të ngjashme. Ai i konsideronte të gjithë të barabartë dhe u paguante paga punëtorëve për të ndërtuar Persepolis. Jo si Egjipti, Greqia, Roma dhe Kina, që nuk kishin asnjë të drejtë për punëtorët. I jepnin ushqim në masën që ai mund të punonte. Dhe sapo vdiste, ai vendosej në të çarat e murit si një tullë ose një gur. Shumë prej tyre mendojnë se stuhia e Noes ishte një mit! Por veprat e tij quhen qytetërim. Në disa vende të tokës, me një gërmim të vogël, mund të gjeni gjurmë të një qytetërimi që është më shumë se 9000 vjet i vjetër. Kjo do të thotë, përmbytja e Noes mbuloi të gjithë sipërfaqen e tokës dhe shtresat sedimentare të saj: tokë e butë që ra mbi këto thesare dhe i varrosi me pronarët e tyre. Prandaj, qytetërimi do të thotë qytete të vogla për mendjet e vogla. Përveç kësaj, askush nuk mund të thotë përfundimisht: ku është origjina e qytetërimit! Cili është motori i tij drejtues? Dhe cili është përkufizimi i Utopisë? Dhe arsyeja e gjithë kësaj bredhjeje është për të fshehur thelbin dhe realitetin e qytetërimit. Teoria kryesore është se: Irani ishte, është dhe do të jetë një perandori. Sepse fillimi i qytetërimit fillon me Profetin Adem: vazhdon deri në Khatam: domethënë ata ishin motori lëvizës i profetëve. Por ata përpiqen ta shpërfillin këtë çështje të dukshme, ndaj nuk e dinë: është historia ajo që bën heronj dhe qytetërime, ose janë heronjtë që bëjnë historinë. Fakti historik për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje është linja e provincës. Kjo është, nga Khatam në Kaim. Pra, shumë thjesht, vija e drejtë (vija e drejtë) nga Hazreti Ademi në Kaim lidh gjithë historinë dhe qytetërimin dhe u përgjigjet tri pyetjeve themelore: Qytetërimi fillon me bujqësinë dhe blegtorinë: Hazreti Ademi dhe fëmijët e tij: deri në Kur fëmijët i Ademit arriti në njëqind njerëz. Ata themeluan festën e shek. Motori lëvizës i historisë janë profetët dhe shenjtorët që morën strategjitë e tyre nga Zoti në formë të shkruar. Qëllimi i qytetërimit njerëzor është i vetmi: qeveria globale e Hazret Kaimit (AS). Por armiqtë e kësaj linje po përpiqen të tërheqin një devijim ose një vijë me një kënd nga kudo. Prandaj, në vend të profetëve, ata zëvendësojnë filozofët dhe shkencëtarët në vend të shenjtorëve. Dhe në të ashtuquajturën Tora, Zoti është tërhequr dhe larguar nga distanca. Filozofia e historisë dhe e qytetërimit: në duart e Darvinit! Aristoteli apo Platoni. Ndërsa mësuesi i parë është Zoti. Autori i parë është Zoti. Dhe asgjë nuk ndodh jashtë vullnetit të tij, dhe e ardhmja e botës është gjithashtu në duart e tij (Malik Yumuddin)

Zgjidhja për të parandaluar margjinalizimin e qyteteve
Margjinalizim do të thotë: Dyndje pa kriter e fshatarëve në qytet, për të përfituar prona ose toka në mënyrë të paligjshme. Prandaj, nëse fluksi i fshatarëve në qytete, ose i banorëve të qyteteve në metropole, është sipas rregullave dhe rregulloreve, për shembull, nëse vendosen në qytete satelitore, nuk konsiderohet margjinalizim. Sigurisht, me sa duket, është për kërkim pune. Sepse shumica e atyre që emigrojnë duhet të kenë aftësinë për të emigruar: qoftë fizikisht apo financiarisht. Pushtimi i qyteteve ka dy lloje kostosh: nëse është me një punë, ata marrin para të larta paraprakisht ose para kontrabandë. Prandaj, ata që duan të kenë një punë të sigurt, duhet të kenë kursime të mëdha. Por nëse shkojnë vetë, ose pa mbështetje, duhet të kenë të paktën 6 muaj shpenzime me vete: që të gjejnë një punë të përshtatshme. Prandaj, shumica e banorëve margjinalë janë ndër të pasurit e fshatit të tyre. Një i varfër bën të njëjtën bujqësi. Ose qëndron në të njëjtin fshat, ky është një i pasur që është plot dhe do ajër! ndryshim Prandaj, analiza se këta njerëz janë të varfër nuk është e saktë. Përkundrazi, ata pretendojnë të jenë të varfër: të marrin tokë falas. Dhe: Në këtë përfundim arrijnë shpesh me premtime dhe ryshfet. Pas ndërtimit, qeveria u jep fillimisht rrymë dhe ujë! Dhe ata marrin dokumentet sa më shpejt të jetë e mundur. Ndërsa nëse do të kalonin rrugën ligjore, ndoshta do të duhej të paguanin dhjetëra herë. Por në Islam, margjinalizimi nuk duhet të jetë në këtë kuptim për dy arsye: Së pari, toka i përket Zotit. Dhe pronësia e të tjerëve është një meritë: domethënë merita e rezervimit dhe e punës. Kjo do të thotë, ata rrethojnë një vend për strehim, ose zhvillojnë tokë. Prandaj, është thënë se toka është e atij që e zhvillon atë (El-Ariz Laman Ahjaha), kështu që nëse dikush merr tokë, por nuk e zhvillon atë, duhet: t’ia lërë dikujt tjetër. Në këtë rast, fermeri bëhet pronar. Sepse ai ka bërë punën e vërtetë. Dhe arsyeja e dytë është: ekziston teoria e sahabëve. Teoria Ashab Safa thotë: Të gjithë njerëzit pa strehim mund të gjejnë strehim përkohësisht në xhami. Prandaj xhamia e zgjidh natyrshëm problemin e margjinalizimit. Rrënjët e saj historike shkojnë që nga shpërngulja e Profetit. Kur xhaxhai i Profetit, Hamza Sejjid el-Shehda, u bë musliman dhe tha: Profeti është në mbështetjen time. Të gjithë jobesimtarët kurejshit thanë: Kjo është një çështje serioze. Prandaj, ata formuan bërthamën e rezistencës kundër Profetit. Njerëzit e torturuan Profetin. Që Hamza të mos e kuptojë. Pastaj ishte bllokada ekonomike e degëve të Ebu Talibit. gjë që bëri që Profeti të dërgonte disa në Abisini. Dhe më në fund u detyrua të shpërngulet në Medine. Gjëja e parë që bëri në Medine ishte ndërtimi i një xhamie të madhe. Për zgjidhjen e strehimit të mërgimtarëve, ai parashtroi dy propozime: së pari, çështjen e vëllazërimit, pra të vëllazërisë fetare, që secili ensar të marrë me vete një mërgimtar: dhe të ndajnë një shtëpi. Mënyra e dytë ishte krijimi i qelive: ose dhomave të vogla rreth xhamisë. që pjesa tjetër e të mbijetuarve të vendosen atje. Shtëpia e Profetit dhe e Hazret Aliut ishte ndër shokët e Safas. Dhe të gjitha dyert u hapën me njëra-tjetrën. Derisa erdhi shpallja se të gjitha dyert duhet të mbyllen. Dhe vetëm dera e Aliut duhet të jetë e hapur për Profetin. Se çështja e kujdestarisë, ose pasardhja e Profetit, gradualisht do të zgjidhet. Prandaj, të gjithë të pastrehët, të pastrehët dhe turistët, kudo që janë, duhet të shkojnë në xhami. Dhe ndërtoni xhaminë si Imamzade, me shumë dhoma në zonën përreth. . Askush nuk mbeti pa strehë. Nëse votoj për presidencën e Shteteve të Bashkuara, do ta zbatoj këtë plan në mënyrë që të gjithë njerëzit të kenë një pjesë në tokën e Zotit. Të pastrehët duhet të veprojnë tani. Kjo do të thotë që Kongresi Amerikan, Shtëpia e Bardhë, Pentagoni dhe të gjitha departamentet qeveritare duhet të identifikohen hapur dhe fshehurazi. dhe bredh andej. dhe futuni brenda për të fjetur. Nëse nuk ka rezistencë nga rojet, ata do të zënë një vend për veten e tyre përgjithmonë. Dhe nëse rezistojnë, vritini.

zgjedhjet në Teheran
Ai përcolli mesazhin e tij në të gjithë botën: ai mesazh ishte se epoka e JCPOA dhe JCPOA ka përfunduar sepse: Seyyed Mahoud Nabavian fitoi votën e parë dhe mundësia që ai të bëhet kryetar i parlamentit u rrit. Ai duhet të dijë se famën dhe popullaritetin e tij ia detyron JCPOA-së. Sepse për zellin e tij: u zbuluan në të dymbëdhjetë klauzola të padëshirueshme, të cilat ministri i Jashtëm i atëhershëm e pranoi: se e firmosi pa e lexuar. Një nga ato klauzola kishte të bënte me atentatin dhe rrëmbimin fizik të Sardar Soleimani. se pas martirizimit të Sardarit kjo çështje u vërtetua dhe dora e të gjithëve. Dhe rezultoi se vrasja e dëshmorit Soleimani ndodhi në një rreth të mbyllur duke përfshirë: CIA, Shërbimi Informativ, Mossad, inteligjenca irakiane dhe zyra e presidentit të Iranit dhe Al Saud. Disa shkuan më tej, sipas JCPOA, presidenti i Iranit në atë kohë ishte i detyruar të jepte informacionin e fluturimit. Prandaj, nëse ky interpretim është i saktë, obligohet edhe presidenti aktual! Sepse ai ende pranon JCPOA! Ndjekja e Ministrit të Jashtëm: Ka negociuar. Prandaj, puna e profetëve është e vështirë. Ai duhet të përfshihet në një konflikt të madh dhe të gjatë: nga organizatat e inteligjencës të më shumë se 190 vendeve efektive. Sepse fuqia e vetos së Shteteve të Bashkuara i zemëron të gjithë dhe ata nuk mund të shprehin vullnetin e tyre. Rrethi i ziles së parë është subjekt i kapitullimit. Ai duhet të paraqesë një plan në parlament për të anuluar ligjin e kapitullimit në Iran. Sepse gabimi i madh që nuk është zbuluar deri tani është ky: sipas ligjit që u miratua në parlamentin iranian në ۱۳۴۱: Amerikanët janë të lirë të kryejnë çdo krim dhe askush nuk mund të protestojë kundër tyre. Sigurisht, ky kapitullim ishte për qytetarët rusë në të kaluarën. Dhe kështu rusët nxirrnin të gjitha gratë e tyre të preferuara iraniane nga prehri i burrave të tyre. se në këtë kontekst vërtetohet edhe vrasja e Gribadovit. Këtë ligj e përdorën edhe amerikanët: të gjithë ushtarët e tyre në Iran i dërguan në dyert e shkollave të vajzave. Të ndryshojë përbërjen demografike në favor të Amerikës. Kjo është arsyeja pse ata fëmijë jashtëmartesor janë rritur tani, dhe kanë fekonduar frontin anti-revolucionar. Imam Khomeini e kundërshtoi kapitullimin. Por ishte vetëm një slogan. Sepse shfuqizimi i ligjit nga burime të tjera përveç parlamentit nuk vlen. Prandaj, si Hassan Ali Mansour, ai duhet të çohet në parlament dhe të miratohet. Ai duhet të miratojë anulimin e saj në parlament. Përndryshe, nuk do të mund të marrim kurrë hakmarrje gjaku: dhjetë milionë iranianë nga Anglia dhe 80 milionë iranianë nga Amerika. Ligji i dytë është ligji i kontrabandës së antikave, bizhuterive dhe aseteve të Iranit. Trashëgimia kulturore thotë: ۸۰ trilionë dollarë antike dhe objekte antike të kontrabanduara nga Irani, të gjitha kanë kontrata dorëzimi. Kjo, ashtu si ajo e mëparshmja, kërkon një rezolutë që anulon çdo kontratë për transferimin e tokës apo objekteve antike. Për të kthyer tokat e humbura, apo pasurinë e vjedhur. Çështja e tretë që duhet të ndjekë zoti Nabevian është anulimi i anëtarësimit të Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit në Kombet e Bashkuara. Sepse Kombet e Bashkuara, në kundërshtim me qëllimet e tyre, janë bërë një organizatë e qeverive të Izraelit dhe Amerikës. Që të dyja bazohen në gjenocid, plaçkitje dhe pushtim të tokave të njerëzve të tjerë. Amerika duhet të bëhet një shtet i pavarur. Dhe Izraeli duhet të hiqet plotësisht nga anëtarësimi i Kombeve të Bashkuara. Sepse ata që i njohën këto dy vende ishin vetëm ata vetë. Të dy ata janë gjallë me të drejtën e vetos së SHBA-së. Prandaj, unë jam një kandidat nga Shtetet e Bashkuara, për të rregulluar Amerikën së pari, le ta kuptojë Profetin se kjo situatë është me çmimin e gjakut: dyzet mijë dëshmorë dhe tre milionë të shpërngulur në Gaza, sepse Irani nuk ndërhyri për ta mbajtur atë. në mënyrë që logoja e saj të mos dëmtohet. Dhe Izraeli ishte shumë i kënaqur me këtë pozicion, dhe ai bëri gjithçka që mundi, kështu që ai duhet të merrte kryesinë e parlamentit dhe të miratonte urdhrin për të sulmuar dhe shkatërruar Izraelin dhe të më ndihmonte të votoja në Amerikë dhe perandorinë e vetme iraniane realizohet.të jesh
Falë Ahmed Mahinit, kandidat për presidencën e Shteteve të Bashkuara

Ligji i ri i pushtetit
Megjithatë, ligjet e pushtetit po ndryshojnë. Dhe askush nuk mund të vijë në pushtet me mjetet që kanë ardhur të tjerët në pushtet. Sepse vullneti i njeriut është para tij, jo epoka e makinës apo inteligjenca artificiale. Prandaj, ata kanë gjetur një zgjidhje për veprimet e kaluara: ose e kanë kthyer atë. Ashtu si loja me shiringë, nuk është sikur plani juaj të jetë fiksuar deri në fund, në varësi të lëvizjes së kundërshtarit, ai duhet të ndryshohet. Për shembull, nëse Shtetet e Bashkuara, duke vendosur baza në të gjitha vendet, ose duke shpërthyer një bomba atomike në Japoni, vjen në pushtet (frika ose Quarsio) Tani, njerëzit nuk kanë frikë nga bomba atomike dhe: jo nga bazat e saj! Sepse antiteza e saj është projektuar dhe zbatuar nga Imam Khomeini, dhe ajo është: përdorimi i valëve njerëzore ose thënë ndryshe: duart bosh. Ajo quhet edhe si: fitorja e gjakut mbi shpatën. Gjithashtu, kur Izraeli kishte ushtrinë e pestë në botë, pushtoi lehtësisht Palestinën, tani askush nuk ka frikë nga vrasja apo sulmi i saj. Dhe për dy muaj, Gaza e ka shtyrë botën me kilometra prapa me operacionet sulmuese të Ushtrisë së Pestë. Dhe ky ligj përsëritet në të gjithë botën. Dmth kësaj radhe jelekët e verdhë, pa armë, do ta gjunjëzojnë Macronin të armatosur deri në dhëmbë. Ose vendosin flamurin palestinez në zonën e tij. Praktikisht, Shtëpia e Bardhë është bërë një degë e: Hamasit. Sot këtë ligj e njeh edhe komandanti i ekipeve Qassam në Gaza. Prandaj, ai ka urdhëruar fillimin e operacioneve sulmuese: kundër inspektimeve të ushtrisë izraelite. Me këtë metodë, të gjithë sulmojnë inspektimet me çdo metodë që munden. Sado që Izraeli t’i arrestojë, asgjë nuk do të humbasë. Edhe në vendet afrikane apo indiane dhe në Kinë e Rusi: këto metoda janë pranuar: nëse masakra e ujgurëve nga qeveria komuniste kineze nuk do të kishte rezultat. ose Ingush Çeçen, është ende i fuqishëm dhe në rritje dhe i reziston qeverisë komuniste të Rusisë. Në Pakistan dhe Afganistan, shpërthimet dhe frikësimet nga grupet talebane, ISIS etj., nuk kanë asnjë efekt. Dhe çdo ditë njerëzit atje po bëhen gjithnjë e më shumë shiitë. E shihni që një vend i largët si Afrika e Jugut, i cili sapo i ka mbijetuar aparteidit, është në kundërshtim me Izraelin dhe Amerikën! Ai i çon në tryezën e gjyqit. Prandaj, 84 ligjet e pushtetit që janë propozuar deri më tani nga teoricienët perëndimorë janë të gjitha çështje e rrahjes së ujit në llaç. Do të thotë se kanë pushtet, por nuk bëjnë asgjë. Përkundrazi, ata po tërhiqen, duke pritur goditjen përfundimtare. Çfarë do të thotë goditja e fundit? Dhe nga e merr fuqinë? Çfarë është kjo fuqi e panjohur? Përgjigja është në fjalën Allahu Ekber. Allahu i Madh ka vetëm një teori për fuqinë. Dhe kjo teori ishte frika. Do të thotë se kushdo që krijon më shumë frikë ka fuqinë superiore. Pastaj bonusi iu shtua. Dhe gradualisht arriti në tetëdhjetë e katër. Por të gjitha ishin të paefektshme. Dhe ata nuk mund ta mbanin të gjallë Perëndimin me stilin e vet. Dhe Perëndimi u detyrua të pranonte këtë fuqi: të qëndronte. Dmth edhe ISIS-i këndoi Allahu Ekber. Por ata panë vetëm pamjen e çështjes. Prandaj, ato nuk zgjatën. Ashtu si kubizmi në pikturë! Ata nuk ishin në dijeni të dizenjove dhe planeve të qilimave persiane apo miniaturave kineze e të ngjashme. Prandaj, ata shpikën kubizmin. që piktori: një kanaçe me bojë spërkat në faqe! Domethënë nuk ka as kohë: ta spërkasë me stilolaps. Dhe pastaj ai e interpreton atë thellë. Kështu bëri Hazret Ademi. Ai nuk ishte i vetëdijshëm për qëllimet e krijimit, ndaj ishte dembel duke u fokusuar vetëm te ushqimi. Por Zoti ishte i lodhur nga kaq shumë krijesa dembele. Ai donte të ishte dikush që është krijues si ai, i aftë të punojë dhe të krijojë pasuri. Pra ai në shkretëtirën arabe! i internuar për të ndërtuar shtëpinë e parë.(Mulasadra: Njeriu u krijua për të shtuar diçka në botë)

Me mua për transformim
Unë jam një kandidat presidencial nga vendi juaj! Thuaju të gjithë bashkëqytetarëve të votojnë për mua, të përjetojnë transformimin: Kjo letër është shkruar në gjuhën tuaj dhe ju duhet: ta riprodhoni dhe shpërndani. Programi përfshin katër nënprograme: i pari është kulturor, i dyti është social, politik dhe civil. Në dimensionin social, ne duhet të eliminojmë varfërinë. Dhe kjo është e mundur me ndihmën e vetë të varfërve. Për shembull, ka rreth 45 milionë njerëz të pastrehë në Amerikë. Nëse këta ndahen në grupe prej 500 personash, ata mund të pushtojnë Shtëpinë e Bardhë dhe Kongresin, Kullën Trump dhe Pentagonin dhe bazat amerikane në botë, selinë e Policisë së Shtetit ose FBI-në, bankat dhe institucionet financiare: , natyrisht, nuk janë më shumë se 90,000 ndërtesa. Kështu është edhe në vendet e tjera: si në Iran, çdo fëmije që lind i japin një copë tokë. Dhe pallatet janë kthyer në muze që të gjithë t’i përdorin. Prandaj, me një sundimtar që quhet kufiri i varfërisë! Është e mundur të balancohet shoqëria. Kjo do të thotë, njerëzit nën kufirin e varfërisë duhet të konfiskojnë pronat e tepërta të njerëzve mbi kufirin e varfërisë. Natyrisht, më vonë, sipas standardeve të barazisë së Sheriatit, ata duhet të zotërojnë. Gjatë kohës së Profetit të Islamit apo Hazret Aliut, nuk ekzistonte një bankë apo thesar. Sepse grumbullimi i pasurisë është i ndaluar. Edhe burrat nuk lejohen të përdorin ar: në stolitë e tyre. Sepse ari duhet të jetë një mjet tregtie, jo një mjet urie dhe të pastrehë. Imam Aliu fillimisht thotë: begati, pastaj taksa. Kjo do të thotë, së pari, paratë e naftës dhe pjesa tjetër e thesarit duhet të shpërndahen mes njerëzve, në mënyrë që ata të fuqizohen. Pas tyre do të tatohen. Prandaj, në çështjet civile, programi është si më poshtë: për çdo foshnjë, njëqind metra katror tokë urbane: afër vendbanimit të prindërve: ose sipas zgjedhjes së tyre, një mijë metra katror tokë bujqësore, duke përfshirë kullotat dhe pyje, fusha dhe shkretëtira, dete dhe lumenj që shkojnë në rajon Një baba është afër. Nga pikëpamja politike është edhe njësia politike e familjes. Babai i familjes ka dinjitet dhe duhet të mbahet mend si perandor. Sepse ai është pasardhësi i Zotit në tokë. Askush nuk mund të nxjerrë ndonjë vendim për familjen. Ata duhet t’u binden vetëm urdhërimeve të Zotit. Ndaj ka qeveri aq sa ka familje. Siç u përmend: nëse një familje nuk ka shtëpi, duhet të përdorë ndërtesën e bankës, ose të marrë tokë dhe ta ndërtojë vetë. Të ardhurat e tij janë nga likuidimi i bankave dhe shpërndarja e barabartë e plaçkës dhe pasurisë publike. Sa i përket qeverisjes dhe çështjeve politike, vetëm detyra kulturore dhe zgjidhja e mosmarrëveshjeve është përgjegjësi e qeverisjes. Kjo është, qendra e fuqisë së Zotit. Ai i tha fjalët e tij përmes Kuranit të Shenjtë dhe librave të tjerë të shenjtë. Dhe: Kryefamiljarët janë përgjegjës për zbatimin e tij. dhe informojeni atë. Kjo bëhet përmes Ministrisë së Arsimit ose seminareve. Ose mosmarrëveshja mes familjeve trajtohet nga drejtësia. Në një rast të jashtëzakonshëm, nëse një grup terrorist, siç është e ashtuquajtura qeveria e Izraelit, rebelohet dhe ka dashur të uzurpojë pronën dhe tokën e tyre duke vrarë njerëz, ai duhet të hakmerret. Populli është i lirë: sulmoni postblloqet izraelite në çdo si të munden, dhe t’i shkatërrojnë në mënyrë që: e gjithë Palestina të çlirohet dhe njerëzit në mbarë botën të mund të falen dhe të adhurojnë në xhaminë Al-Aksa. Prandaj të gjitha familjet janë të barabarta në zgjedhjen e vendbanimit, marrjen e plaçkës dhe enfalit. Nëse të ardhurat e tyre janë më shumë se shpenzimet e tyre, kjo do të thotë se ata kanë një fitim: një e pesta e këtij fitimi është për kreun e shtetit. për ta shpenzuar sërish mes njerëzve më të largët. Dhe sundimtari lejohet gjithashtu të grumbullohet! nuk eshte. Sundimtari apo presidenti merr një pjesë nga thesari si gjithë të tjerët. Prandaj, nëse në vendin tuaj bëhet ndryshe, duhet të protestoni: dhe të merrni të drejtën tuaj. Paguani edhe khumsin dhe zekatin. Janë ۵ parime të fesë dhe 10 degë të fesë që të gjithë duhet t’i dinë.
Ndaj lëre mënjanë dhe më voto me guxim

Amerika duhet të rregullohet në mënyrë që Irani të mund të rregullohet
Sepse edhe pse Imam Khomeini kishte paralajmëruar për rrezikun e perëndimorëve. Por tani të gjitha organet e qeverisë iraniane janë mbushur me të diplomuar amerikanë! Të gjitha këto i kanë sytë nga Amerika. Për shembull, kineastët iranianë mendojnë vetëm për Oscar dhe Hollywood! Juristët dhe ekonomistët, të gjitha elitat dhe njerëzit e arsimuar kanë të paktën një ëndërr: një udhëtim studimor në Amerikë. Rreth 5 mijë Aghazadeh studiojnë në Amerikë. Të gjithë librat pas shkollës së mesme janë të gjithë të përkthyer nga amerikanët. Dhe të gjitha teoritë e shkencave humane: pa më të voglin ndryshim, citohet me krenari nga Amerika. Madje dihet se kur tre mijë forca këshilluese amerikane shkuan në Iran pas grushtit të shtetit të ۲۸ gushtit, detyra e tyre e vetme ishte të shkonin pasditeve në shkollat ​​e mesme të vajzave dhe të bënin të lumtur çdo ditë një vajzë nga Teherani! Prandaj, ka afro 1 milion bastardë amerikanë në Iran, që hedhin votën e bardhë kur votojnë për Republikën Islamike. Tani, si Amerika, ata tregojnë ۱%, nëntëdhjetë e nëntë përqind. Prandaj, unë, Ahmad Mahini nga shteti i Nju Jorkut, jam bërë kandidat për presidencën e Shteteve të Bashkuara dhe kërkoj nga bashkëkombësit e mi që të na mbështesin, veçanërisht në zonën e Manhatanit. Planet e mia janë: Së pari, Shtëpia e Bardhë dhe ndërtesa të tjera qeveritare në Amerikë: selitë e FBI-së dhe CIA-s dhe Thesarit, Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe ndërtesat e Kombeve të Bashkuara, të gjitha do të shndërrohen në një Hoseinieh: dhe në vend të kësaj i një tavoline dhe një karrige e bërë me qilim iranian duhet të përdoret për të na kujtuar të shkelim: lulet qiellore të të gjitha tapeteve: për të na bërë të interesuar për parajsën. Atëherë të gjithë të pastrehët duhet të strehohen atje. Dhe nëse janë në gjendje, ata duhet të bëjnë një zotim për t’u shërbyer të tjerëve: të bëhen të aftë. Shkaku i papunësisë dhe të pastrehëve të të gjithë ۴۵ milionë amerikanëve është kultura e tyre e mirë, sepse e gjithë kjo është në banda: trafik droge, pastrim parash në banka, apo detyrim nga policia dhe agresioni ushtarak! ishin të zënë. Dhe tani ndërgjegjja e tyre është zgjuar dhe ata nuk janë gati të mendojnë për lumturinë e tyre me çmimin e mjerimit dhe vdekjes së njerëzve të tjerë. Përkundrazi, siç thonë besimet shiite: ata sakrifikojnë veten për rehatinë dhe lumturinë e të tjerëve, pasi Imam Huseini (a.s.) u hodh në detin e armikut për t’i zgjuar ata dhe për t’i shpërndarë Jeziditë nga rreth tyre. Hazreti Zejnebja informoi të gjithë njerëzit e botës duke propaganduar mesazhin e vëllait të saj. Dhe kush nuk është i informuar, duhet t’i arrijë këto përmbajtje. Përderisa të shfaqet dhe të prezantohet Imami i kohës, nuk do të thonë se nuk i dëgjuam këto fjalë dhe nuk e dimë se çfarë thotë Imami i kohës! Është e natyrshme që kur njerëzit nuk e dinë kush është Imam Zamani dhe çfarë thotë ai, nuk do të tërhiqen prej tij (dhe të bëhen robër të filmave të Hollivudit) për të rimarrë veten nga të pasurit. Si Irani që i ka kthyer pallatet në muze, që të gjithë t’i përdorin kulturalisht. Kur të arrihen këto tre qëllime të kulturës, zhvillimit dhe jetesës në Amerikë, situata politike do të zgjidhet vetvetiu. Domethënë, formohen shtetet e pavarura të Amerikës. Në thelb, Amerika u zbulua nga një iranian i quajtur Amiri Kia. Me përjashtim të qeverisë amerikane dhe disa iranianëve, të cilët e shpallin Amerikën për të promovuar pan-amerikanizmin, të gjitha kombet shqiptojnë Amiri Kia. Por kjo çështje dhe çështje të tjera u fshinë plotësisht nga kujtesa pas grushtit të shtetit të ۲۸ gushtit 1332. Sepse Amerika futi kontrabandë të gjitha veprat e lashta dhe antike në mënyrë që asgjë të mos mbetej në Iran. Detyra e të gjithë iranianëve në Amerikë është të më ndihmojnë të votoj! Për t’i rikthyer këto bukuri në Iran dhe Amerikë së bashku me kulturën shiite. Kërkoj nga të gjithë guvernatorët iranianë, anëtarët iranianë të NASA-s, Google, Microsoft, Amazon, madje edhe Silicon Valley: të deklarojnë identitetin e tyre, t’i dëshmojnë njerëzve të botës: iranianët janë sundimtari kryesor i Amerikës. shkatërroni

Bota votoi për Perandorinë iraniane
Në dukje, këta ishin iranianët që votonin. Por në praktikë, bota është në pritje: kjo ishte lëvizja e iranianëve. Siç tha Imam Khamenei: Sytë e botës ishin te Irani. Dhe momentet e raporteve kalonin në ethe dhe lëvizje. Derisa këto zgjedhje të bujshme mbaruan dhe bota votoi për perandorinë dhe mbijetesën e tij: superfuqinë e tij. Kjo çështje ishte aq e rëndësishme sa vendosa: si personi i tretë në Amerikë, të bëhesha kandidat presidencial: të eliminoja dy personat e tjerë, pikërisht Trump dhe Biden. Shpresoj se do të votoj në zgjedhjet atje, në këtë rast Sekretari i Përgjithshëm: Do të ndryshoj Kombet e Bashkuara dhe anëtarët e Këshillit të Sigurimit dhe do të heq emrin e Izraelit: tani populli amerikan në shtete të ndryshme duhet të votojë për mua që të mundem Të hakmerrem për martirin Soleimani sepse iranianët nuk munden sipas ligjit të kapitullimit. Edhe Korpusi i Gardës Revolucionare iraniane (Hajizadeh) po kërkon që kjo të bëhet nga Amerika. Sepse sipas ligjit të kapitullimit, nëse amerikanët kryejnë ndonjë krim, Irani nuk mund t’i gjykojë dhe ndëshkojë ata, dhe autoritetet amerikane duhet: ta gjykojnë dhe ta ndëshkojnë sipas ligjit të shteteve të pavarura të Amerikës. Ky ligj u miratua në parlament në vitin 1342 në kohën e Hasan Ali Mansurit, edhe pse ai u vra, por nuk është anuluar deri më tani. Këmbëngulja e Imam Khomeinit bëri që njerëzit të dilnin në rrugë, por parlamenti nuk e anuloi. As pas fitores së revolucionit, parlamentet nuk e bënë këtë. Dhe si dokumenti 2030 apo FATF, u kundërshtua vetëm me slogane, por: po zbatohet. Dhe Amerika ende mund të sanksionojë Iranin, dhe Irani nuk mund të paraqesë një ankesë. Sigurisht, sugjerimi im është që parlamenti i ri: gjëja e parë që duhet bërë është të anulojë këto ligje. Sepse vetëm parlamenti mundet. Sepse drejtësia dhe ekzekutivi e dinë ligjin e parlamentit. Dhe prandaj kanë akte nënligjore për të anuluar zbatimin e 2030 apo kapitullimit. Edhe pse ligji për popullsinë rinore apo ligji për hixhabin ka kaluar në Kuvend, por ligji i mëparshëm nuk është shfuqizuar, pra nuk kanë efekt në rritjen e popullsisë. Sepse ata vazhdojnë punën e tyre. Prandaj, përpjekjet e mia në këto 45 vite nuk shkuan gjëkundi. Sigurisht, në vitet 1960-1970, unë kundërshtova politikën e kufizimit të popullsisë, por askush nuk më dëgjoi. Në gazeta të ndryshme: kam shkruar artikuj dhe paralajmëruar për rreziqet e saj, derisa autoritetet i kuptuan këto rreziqe në vitet ’90. Por kuptimi i tyre nuk mjafton. Madje fola me Dr. Mohammad Beigi, kreun e Komisionit Rinor të Xhamiatit dhe thashë se nuk është e mundur të zbatohen rregulloret e reja derisa të anulohen rregulloret e mëparshme. Përveç faktit se aktet e reja nënligjore nuk janë shkruar dhe i nënshtrohen në mënyrë të dyshimtë kalimit të kohës. Kështu është në të gjitha fushat. Sepse juristët, ekonomistët dhe shumica e zyrtarëve të Iranit janë të arsimuar në Amerikë. Dhe ata nuk pranojnë asgjë tjetër përveç urdhrave të Fondit Monetar Ndërkombëtar apo Thesarit të SHBA. Ata madje i dërgojnë paratë e Iranit në Amerikë: për të mbuluar deficitin e tyre buxhetor. Prandaj, u bë e qartë se Amerika duhet të reformohet: në mënyrë që Irani të mund të reformohet. Prandaj, u bëra kandidat për president nga Amerika. Për herë të parë, kur Imam Khomeini (RA) tha: Carter duhet të shkojë, u ndjeva përgjegjës dhe si Mohsen Rezaei në të gjitha periudhat, u bëra kandidat. Por fatkeqësisht, të tjerët kishin nevojë për votën time. Dhe më duhej të sakrifikoja. Por këtë herë, sepse e dinë që unë dua të ekzekutoj Trump, nuk më dhanë vizë. Dhe deri tani nuk kam marrë pjesë në: debate. Ndaj paralajmëroj se: nëse Amerika nuk ma miraton vizën, dhe nuk ma aprovon vendbanimin, nuk do të jem më një Cadida. Dhe kjo është në dëm të Amerikës. Sepse rezulton se nuk ka zgjedhje të lira siç pretendojnë. Por ka diskriminim racor. Prandaj, ne do të marrim një rrugë tjetër: dhe unë i kërkoj popullit amerikan të pushtojë Shtëpinë e Bardhë dhe t’ua japë të pastrehëve.

Votoni për Perandorinë Iraniane
Populli i Iranit shkon në kutitë e votimit për të konfirmuar shumë herë perandorinë mirënjohëse iraniane. Falënderojnë Zotin, falenderojnë dëshmorët, luftëtarët, sakrifikuesit dhe performuesit. Perandoria iraniane ka një histori mijëravjeçare, sa herë që ishte e nevojshme, ajo ka përdorur metodat e zakonshme në botë për të vazhduar ekzistencën e saj: një herë e një kohë, ajo kishte emrin e Pishdadianëve, domethënë një popull që mori udhëheq për drejtësinë, ndërgjegjësimin dhe shpëtimin e botës. Jamshid Jam, i cili themeloi Persepolis, nuk e dinte se një ditë kryeqyteti i tij do të quhej Koresh! do të regjistrohet. Ai ishte gjithashtu një perandor i madh që nuk e konsideronte veten një perandor mizor. Dhe ai sundoi botën me një rruzull që sheh gjithçka. Dhe ai nuk lejoi padrejtësi ndaj askujt. Disa kanë thënë se paraardhësit ishin fëmijët e Ademit. Sepse kur fëmijët e Ademit arritën njëqind, ai i urdhëroi ata të festojnë shekullin. Dhe ai përdori zjarrin: për lumturi, prandaj e quajnë shpikësin e zjarrit pishdadian. Ose thuhet se Xhemshid Xhem ishte i njëjti Hazret Sulejman, ndërtesat madhështore të të cilit kanë ndodhur gjatë kohës së tij (e gjithë ndërtesa dhe zhytësit) dhe të gjitha ndërtesat ishin në masonerinë e tij të vërtetë. Sepse Frimason do të thotë punim me gurë, ose ndërtesë solide: e cila, natyrisht, është diskredituar nga keqpërdorimi i saj. Kështu ishte me njerëzit pas verbërisë së tij! Kiri i Madh dhe Dari i Madh ishin të gjithë perandorë mirënjohës, por historianët, duke imituar grekët dhe romakët, e quajnë atë diktator. Disa iranianë i quanin edhe grekët dhe romakët e vjetër, të cilët ishin kryesisht barbarë, Amjratori. Sulmet e Kirit për të ndërtuar qytetërim në Evropë u quajtën një fushatë shkatërrimi. Por ai ishte briri i brirëve dhe: sigurisht, ai ishte shkatërruesi i shtypjes dhe i errësirës. Sepse gjatë sundimit të këtyre dy perandorëve, Greqia konsiderohej si një nga satrapët: ose provincat e Iranit. Por ata e donin rebelimin. Edhe arabët ishin të pangopur për këtë perandori: dhe u rebeluan. Por Ardeshir Babakan: i shtypi ata dhe e bëri Arabinë Saudite në varësi të Iranit. Deri në epokën e Sasanidëve, guvernatorët e Jemenit, Hixhazit, Greqisë dhe Romës u emëruan nga Irani dhe kjo është regjistruar në mbishkrimet e Kermanshahut. Në kohën kur filloi zhvillimi i Islamit: Omeri besonte se tokat duheshin pushtuar me forcën e shpatës, prandaj krijoi Kadisijen. Por në mungesë të tij, Hazret Aliu shkoi pa shpatë në Jemen (në jug të Hexhazit) dhe në Iranin verior (nga Kaukazi në Mazar-e-Sharif) dhe kudo, ai solli begati (Ceshme Ali, Ab Ali, Abik, Ali. Balaghi) dhe liria dhe Islami.përhapje Për të pasuar Perandorinë Sasanide, ai martoi me zgjuarsi dy vajzat e Yazd Gerd III (mbreti i fundit Sasanid) me dy djemtë e tij (Imam Husein A.S. dhe Muhammed Hanafiyah), në mënyrë që të transferonte Perandorinë Sasanide në Perandorinë Alawi. Fëmijët e Imam Sajjadit, gjyshja e të cilit ishte iraniane, e quanin Iranin atdheun e tyre. Dhe në çdo cep të saj, ata mbronin sundimin alevit. Ekzistenca e 11.000 imamzadeve në Iran dëshmon vazhdimësinë e perandorisë mirënjohëse Alevi, e cila ka vazhduar deri më sot: ata kanë tërhequr një vijë të drejtë brezash të vazhdueshëm (rrugë e drejtë) nga Hazret Ademi në Khatam dhe nga Khatam në Kaim Aj. Ata bënë një përpjekje të thellë: për ta njohur mbarë botën me kulturën shiite dhe Imam Huseinin. Sepse kur shfaqet Imam Kaimi, ai prezantohet si djali i Sejid el-Shahada. Dhe askush në botë nuk duhet të mbetet i pavetëdijshëm për këtë çështje. Ose kur dëgjon mesazhin e ardhjes së Imam Zemanit, pyet veten: Çfarë po thotë? Pse flet gjuhën kuranore? Prandaj, fëmijët e perandorisë iraniane në Google kanë krijuar inteligjencë artificiale për ta përkthyer në ۱۵۰ gjuhë dhe Mahin News e ka përdorur atë: në mënyrë që e gjithë bota të njihet me mësimet shiite. Askush nuk duhet të ketë arsyetim: se nuk i ka dëgjuar mësimet e Islamit dhe: ose nuk di arabisht, se fjalët e Imam Kaimit; Zbulojeni! Tani, duke votuar ekspertët e udhëheqjes dhe parlamentarët, u kërkojnë atyre që të jenë rojtarë të këtij zakoni të ëmbël të perandorisë mirënjohëse dhe të mos gënjehen nga pretenduesit e rremë të perandorisë dhe propaganda e armiqve.

Teoria e kujdesit për fëmijët
Mungesa e teorisë në të gjitha fushat e shkencës në Iran ka shkaktuar punë të shpërndarë dhe nuk ka rezultat tjetër përveç ikjes së trurit dhe zhgënjimit të elitave. Sigurisht, disa njerëz po përpiqen ta lokalizojnë atë duke hedhur poshtë teoritë perëndimore. Por kjo punë është si të përpiqemi të hapim drynin e shtëpisë me çelësin e komshiut! Ose duhet të çaktivizojmë çelësin e fqinjit! Ose rrotullojeni pa qëllim rreth bllokimit. Por teoritë lokale mund të ndihmojnë: të krijojnë shpresë, të krijojnë punë dhe të jetojnë të lumtur. Sepse teoria kryesore e Iranit është një perandori: domethënë, Irani ishte një perandori! është dhe do të jetë Prandaj, të gjitha veprimet tona kanë kuptim në këtë kontekst: ne votojmë për të krijuar: një perandori ose për ta forcuar atë. Ne planifikojmë, ndërtojmë dhe ndërtojmë: për një perandori mirënjohëse. Sepse Zoti do që njeriu të jetë perandor! Fëmija ynë duhet të hapë qiellzën e tij me emrin e perandorisë. Dhe mos thuaj asgjë përveç perandorisë dhe mos dëgjo asgjë. Zoti ka prezantuar filozofinë ekzistenciale njerëzore: pasardhësin e tij. Njeriu nuk është kryefamiljar, as kryetar i një zyre, por kreu i gjithë botës! Zoti e krijoi botën për njeriun. Por si një fëmijë që ngopet me një çokollatë, ne ia shesim të gjithë dinjitetin tonë një mbeturinash të kësaj bote. Dhe mbase e poshtërojmë veten: të mos besojmë në një pozicion të tillë, ose të mos jemi të lumtur për të. Perandori do të thotë fuqia më e lartë. Fuqia supreme është unike dhe Zoti pret këtë nga njeriu: të njohë veten dhe të dijë se çfarë pozicioni i ka dhënë Zoti. Natyrisht, perandoria e pritur e Zotit nuk është një perandori rebele dhe tiranike. Përkundrazi, është fuqia e falënderimit: sepse me falënderim Zoti e rrit fuqinë e njeriut. Fëmija ynë duhet të njihet me këto koncepte dhe: të mësohet me to dhe të jetë i lumtur me to. Teoria e kujdesit ndaj fëmijëve është e përcaktuar edhe në Islam! Para se qytetërimi të jetë ۵۰ vjeç! Perëndimi duhet të na bëjë një teori, para 14 shekujsh, Profeti dhe Imam Aliu u munduan për ta bërë këtë: për shembull, ata thanë: Fëmija është komandant në ۷ vitet e para: çdo urdhër që jep duhet zbatuar! Nëse bërtet dhe kërkon ushqim, duhet t’i jepet ushqim pa pagesë. është i bindur Kjo do të thotë, para jush po bëhet gati për të dalë! Ngrënia dhe.. Frojdianët që e shohin fëmijën në të njëjtën gjendje, kanë një gabim edukativ. Thonë: ۷ është viti i tretë i këshilltarit: domethënë ai mbulon perandorinë. Sepse vendoset këshilltari suprem i perandorisë: plaku i tij, babai. Zoti është babai në tokë (Khalifet Allah fi el-Arz) qoftë për grua apo fëmijë. Prandaj, fëmijët e tij e shohin atë si Zot dhe furnizues të tyre. Një mbështetje e fortë! Por për fat të keq, edukata e keqe e ka zbehur dhe kur njeriu humb babain e kupton se çfarë strehimi të madh ka humbur. Prandaj, pavarësia e vërtetë ose rinia (mosha) duhet të fillojë nga 21 vjeç: jo nga 15 ose 18 vjeç. Prandaj, mbetet një vazhdimësi e përhershme midis brezave. Nuk do të shohim hendek midis brezave. Kur babai i thotë një fëmije: Dil nga shtëpia! Në fakt, kjo e lë shpirtin e tij në një vakum. Ai nuk duhet të dëgjojë fjalë të tilla para moshës 21 vjeçare. Duke humbur vetëbesimin, ai e gjen veten vazhdimisht të pezulluar në boshllëk. Dhe ai mendon se askush nuk e do, kështu që ai bën vetëvrasje. Sepse shpresa e tij është te prindërit e tij. Dhe kur fjala e ndarjes vjen qoftë edhe për shaka, të dy bien në depresion. Prindërit ndjejnë: nuk janë më të dobishëm dhe nuk mund të bëjnë asgjë për fëmijën e tyre dhe fëmija imagjinon (edhe nëse është i martuar, ka familje) se askush nuk e do më. Është në një mjedis të pasigurt. Sipas teorisë së mbështetjes së fëmijëve në Islam, mbështetja e plotë e prindërve është për fëmijët: deri në ۲۱ vjeç. Do të thotë që zgjedhja e gruas duhet të jetë me mbështetjen e prindërve, jo duke thënë: Shko ble një shtëpi dhe menaxho vetë.

Nevoja globale për menaxhimin iranian
Sot, e gjithë bota ka deklaruar nevojën e saj për menaxhimin iranian. Dhe në bazë të hulumtimeve në terren, është vërtetuar se iranianët kanë qenë menaxherët më të suksesshëm në të gjitha detyrat e ngarkuara nga Amerika, Evropa dhe kontinentet e tjera. Ata janë promovuar në nivele jashtëzakonisht të larta të menaxhimit. Kompanitë e rëndësishme amerikane dhe evropiane paguajnë pagat më të larta për menaxherët iranianë. dhe të përcaktojë në kushte maksimale nevojat e tyre për mirëqenien dhe nevojat financiare dhe madje t’u japë viza dhe qëndrim falas, në mënyrë që ata të punojnë si menaxherë me bazë në ato vende. Irani renditet i pari në botë për sa i përket eksporteve të burimeve njerëzore të specializuara dhe veçanërisht menaxhimit. Brenda, të gjithë studentët dhe fuqia punëtore përgatiten për menaxhim në një nga: vendet e huaja. Në nivelin makro, Irani ua lë shtetasve të fqinjëve detyra jo-menaxhimi, siç janë shërbimet e mbetjeve ose punët e punës. Dhe ai është i zënë me menaxhimin global. Për shembull, afganët në Iran, të cilët janë më shumë se 5 milionë njerëz, vazhdojnë të shërbejnë në ndërtim dhe punë civile, dhe për këtë arsye heqin një barrë nga supet e iranianëve. Pakistanezët i kanë ardhur në ndihmë Iranit në bujqësi, kështu që shumica e orizit të ngrënshëm iranian përbëhet nga orizi indian dhe pakistanez. Irakianët dhe linja e rezistencës ndihmojnë themelet juridike dhe teologjike të Iranit. Dhe Kina ka forcën më të madhe të shërbimit të transportit. Statistikat tregojnë se në Iran, fusha e menaxhimit ka arritur nivelin më të lartë të rritjes në aspektin sasior dhe cilësor: ndërsa pjesa tjetër e fushave u janë caktuar studentëve të huaj: bazuar në hulumtimet e kryera, nga burimet e vendit. Organizata e vlerësimit, fusha e menaxhimit në Para revolucionit, ishte vetëm tregti, por pas revolucionit, ajo mori shumë degë dhe fusha ndërdisiplinore: si menaxhimi industrial, menaxhimi i qeverisë dhe menaxhimi i mbetjeve. që përfshin rreth 50 disiplina të ndërmjetme. Sipas këtij hulumtimi, edhe inflacioni i studentëve të menaxhmentit ka arritur në ۵۰ herë: siç është thënë: rritja e kapacitetit për të pranuar menaxhim ka arritur dyfishin e 5 degëve të filozofisë, shkencave sociale, historisë, gjuhësisë dhe ekonomisë. Do të thotë se ka pasur një koordinim të plotë midis aplikantëve dhe studentëve: të dy studentët kanë treguar më shumë interes për menaxhimin dhe qeveria ka rritur kapacitetin për të pranuar menaxhimin dhe nënfushat e tij. Gjatë gjithë viteve të fundit, 50% e atyre që janë pranuar në: fusha të tjera në procesin e tyre arsimor, janë prirur drejt fushës së menaxhmentit, pra nëse janë pranuar në degën e matematikës, teknikës, inxhinierisë dhe mjekësisë gjatë bachelor. provimet bachelor dhe pranuese, në kurset e masterit dhe doktoraturës, madje edhe ato pas doktoraturës i janë kthyer menaxhmentit. Dhe në fakt ata kanë punuar në poste drejtuese. Prandaj, kjo tendencë dëshmon: arsyeja e papunësisë së të diplomuarve është ndryshimi i shijes së tyre të punës: drejt menaxhimit. Domethënë nuk u pëlqen të jenë nën kontrollin e të tjerëve, por të kenë biznesin e tyre të menaxhimit. Prandaj, rritja e kompanive të pavarura dhe të bazuara në njohuri është shoqëruar me përshpejtim të lartë. Shumica e tyre konsiderohen gjithashtu si një trampolinë drejt: menaxhimit global. Domethënë, si rezultat i inflacionit të menaxhimit në Iran, duke hyrë në kompanitë e bazuara në njohuri, ata do të përjetojnë një periudhë afatshkurtër të menaxhimit global dhe duke fituar lidhjet e nevojshme, do të jenë gati për t’u dërguar në një nga vendet. . (Sigurisht, disa e quajnë ikje truri). Ndërsa kjo tregon: inflacioni i forcës eksperte dhe elitare në Iran është aq i lartë sa që quhet: neglizhencë. Domethënë, elitat në Iran pëlqejnë: ka kaq shumë vepra të lashta, sa ndonjëherë ka radhë të gjata për t’u marrë me to. Suksesi i menaxherëve iranianë në botë është i tillë që kërkesa për menaxherë iranianë është bërë nevoja e tyre më e lartë. Për shembull, një vend si Shtetet e Bashkuara, pavarësisht se ka një borxh prej 22 trilion dollarësh dhe përballet me një deficit buxhetor çdo vit, paguan pagat më të larta për iranianët.

Ekonomia e luftës së Gazës
Me një fjali mund të thuhet: lufta në Gaza është përgjegjëse për transferimin e aseteve perëndimore në Iran. Ashtu si në luftën e Irakut, 7 trilion dollarë u transferuan nga Amerika në Iran. Sepse çdo gjë që Amerika ka shpenzuar në Irak, Irani ka marrë përsipër gjithçka duke e dëbuar Amerikën nga Iraku. Me fjalë të tjera, ka pasur një transferim të kundërt: për shembull, Amerika u paguante rroga ushtarëve të saj ose dërgonte objekte logjistike në Irak. Dhe ata i shpenzuan të gjitha në Irak. Ose do të bëhej pjesë e aseteve të Irakut. Me sa duket kazermat që kanë bërë. Natyrisht, ata përdorën forcat irakiane dhe i paguanin ato. Dhe irakianët i shpenzuan rrogat e tyre për iranianët në Arbain. Ky proces trojan ose trojan! Filloi pas fitores së revolucionit: Amerika merr naftë falas nga Irani. Kështu ai u bë shumë i pasur. Dhe ai u mësua me këto para dhe kishte një plan për to. Kur ndodhi revolucioni islamik, procesi u përmbys: domethënë, Irani nuk i dha naftë Amerikës. Amerika gjithashtu sanksionoi Iranin. Prandaj, kompanitë amerikane u detyruan të vazhdonin marrëdhëniet e tyre investuese dhe marketingu. Për shkak të kësaj, mallrat amerikane u jepeshin iranianëve me një çmim të lirë: për të mos humbur klientët, siç është shembulli i asaj kompanie! Kohët e fundit Apple dha 70 milionë për 20 milionë. Nga ana tjetër, qeverisë amerikane, të cilës i kishin mbaruar paratë, duhej t’i sekuestronte asetet e Iranit dhe t’i grabiste, ose siç thonë ata t’i bllokonte. Por sipas ligjit të transparencës ekonomike, ky bllokim do të rridhte dhe do të kthehej në Iran: për shembull, ata duhej t’i përdornin këto para për t’i paguar shuma të mëdha parash iranianëve kundërrevolucionarë për subversion, dhe ata do t’i dërgonin dollarët në Iran. për agjentët e tyre, ata dërguan Agjentët gjithashtu shpenzuan para në Iran. Gaza është e njëjtë tani: nga njëra anë, të gjitha donacionet nga Perëndimi janë djegur. Sepse bombardimi i Gazës bëhet kryesisht në vendet që ishin planifikuar nga Mahmud Abbas, gjë që i jepet lehtësisht Izraelit. Do të thotë pastrim i pronës së ndaluar! Dhe në vend të kësaj, vendbanimet sioniste do të evakuohen dhe do të vendosen nën kontrollin e Gazës. Shumica e kolonëve hebrenj ose ikën ose u shpërngulën në vende të tjera. Dhe ka dy herë më shumë vendbanime në kufirin e Gazës dhe është e pabanuar. Nga ana tjetër, Jemeni konfiskon gjithashtu të gjitha anijet dhe asetet e tij me koordinim të plotë. Edhe pjesa tjetër e anijes i përket rezistencës. E gjithë kjo do të thotë se Irani nuk ka vetëm forca përfaqësuese për luftë. por edhe për ekonominë. Ata lëvizin për të transferuar më shumë asete pa pasur nevojë për urdhrin e Iranit. Çdo ditë që kalon, kostoja e luftës së Gazës për Amerikën dhe Izraelin rritet. Dhe të gjithë e dinë që këto kosto shkojnë në xhepat e rezistencës. Qoftë në formën e parave të gatshme që u japin mercenarëve, ushtarëve të tyre, qoftë në formën e anijeve apo tankeve dhe njerëzve, të cilët gjuhen çdo ditë. Dhe ky proces do të vazhdojë derisa të shteren të gjitha asetet perëndimore në Izrael dhe Amerikë. Siç bëhet në Evropë. Kjo do të thotë se Europa është bërë e varfër pas Luftës së Dytë Botërore. Sepse po të kishte, do ta kishte ndihmuar Izraelin. Pra, mund të thuhet se ndihma e Izraelit është pika përfundimtare e pasurisë së qeverisë amerikane. Kur asetet e Amerikës të mbarojnë, ashtu si evropianët, vdekja e Izraelit do të vijë. Sepse pa ndihmën e Amerikës, ajo nuk do të ekzistojë. E vetmja mënyrë që amerikanët të marrin frymë është të shpresojnë për zbatimin e JCPOA, FATF dhe kapitullimin. Sepse ata ende mund të sulmojnë Iranin me këto justifikime. Dhe konfiskoni pasurinë e Iranit dhe dërgojeni në Izrael. Ashtu si me pretekstin e 11 shtatorit, ata morën të gjithë dëmshpërblimet e familjeve dhe kompanive nga paratë iraniane. Sigurisht që nuk ua dhanë as atyre! Ndaj juristët iranianë nëse kanë ndërgjegje do ta flakin kapitullimin ose marrëveshjen e 2030-ës dhe FATF-në ose do ta flakin.

Në dorën e kujt është fati i Imam Zamanit?
Në përgjithësi, ekzistojnë tre hipoteza: Hipoteza e parë thotë: Është në duart e Zotit. Por kjo hipotezë në përgjithësi është e saktë, pra çdo gjë është në dorën e Zotit (Lamouthar fi el-Wuxhud Ila Allah).El Faraj) dhe lusim Zotin që ta afrojë Faraj Imam Zamanin, që edhe ne ta kuptojmë atë. Hipoteza e dytë thotë: Zoti ka bërë përjashtim për njerëzimin: Ai e ka vendosur atë si pasardhës të tij në tokë! Prandaj edhe ai ia delegon autoritetin dhe fuqinë e tij (Ani Ja’al Fi El-Arz Khalife), prandaj edhe Imami i kohës është në duart e njerëzve. Këtu është hipoteza paraprake: vullneti dhe autoriteti njerëzor. I njëjti besim që Zoti i dha dhe e pranoi. Ndërsa malet hezitonin ta pranonin atë (Ena Sharna al-Amant al-Jebal, Fabin dhe sulmi i njerëzve), një tjetër hipotezë paraprake e kësaj çështjeje është se: njerëzit janë të gjithë perandorë të gjithë botës. Sepse ai është mëkëmbësi i Zotit në tokë. Premisa tjetër është se Zoti nuk dëshiron një perandori të vetëshpallur apo të përqendruar te vetja. Përkundrazi, ai dëshiron bindje të plotë. Prandaj, edhe pse njeriu është perandor, ai duhet të jetë i përulur para Zotit. Sepse këndi më i vogël me Zotin prodhon një konflikt interesash. Dhe më në fund të çon në luftë me Zotin: si kamata! Fajdexhinjtë thonë: Edhe kamata është punë! Por Zoti thotë: blerja dhe shitja dhe fitimi janë të lejuara, por kamata është e ndaluar. Sepse nuk konsiderohet punë. Sepse njeriu nuk përfiton nga fatkeqësia e tij, por ai merr në zotërim fatkeqësinë e të tjerëve. Së fundi, ata që e justifikojnë kamatën ekonomikisht dhe shkencërisht janë në luftë me Zotin. Dhe në këtë fetva nuk ka dallim ndërmjet: zyrtarëve qeveritarë apo institucioneve dhe organizatave dhe individëve. Domethënë, banka qendrore, e cila është qendra e fajdeve në Iran, është një institucion kundër Zotit dhe duhet të shkatërrohet. Sepse kryen dy detyra themelore pa ligj të miratuar: domethënë është larguar nga synimet e veta: njëra është që ngre interesa. Së dyti, ai mbledh monedha ari në thesar. që përfshihet (Iyeh uel-Dhin Yakenzun). Për shkak se ai nuk ka ndërmend t’i ndajë ato, atëherë ai është një apostat natyror: sepse ai është në luftë me Zotin. Dhe është obligim për të gjithë muslimanët që ta shkatërrojnë atë vend dhe ta ndajnë pasurinë e tij mes njerëzve. Përderisa kjo nuk bëhet, njerëzit janë në radhë për të luftuar kundër Zotit! Nëse shfaqet edhe Uali, ata do të luftojnë me të. Prandaj, lehtësimi nuk është arritur. Pra, këtu Faraj do të thotë: sfondi i shfaqjes dhe përgatitjes së njerëzve. Por në hipotezën e tretë thuhet se: koha është në dorën e vetë imamit: p.sh., kur themi: Ejl Ali Zahorak: në fakt ai iu drejtua atij, pa marrë parasysh provincën hyjnore dhe prejardhjen e popullit i lusim te vij me shpejt.na trego Përveç kësaj, njerëzit duhet t’i kushtojnë vëmendje: se kryengritja e Mehdiut nuk është kryengritje fisnore, etnike apo individuale. Përkundrazi, duhet të mbulojë të gjithë botën. Prandaj, bota duhet të dijë gjuhën arabe (Kur’anin). për të njohur Shia. dhe të kuptojnë saktë përbërësin e tij. Nëse është kështu, në epokën e komunikimit hapësinor, dhe shpërthimit të informacionit tokësor! Ka ende vetëm 100 milionë shiitë, që e përjashton atë. Por në mbrëmje, kur shfaqen, ata thonë: Ata flasin në arabisht elokuent dhe u referohen elementeve të shiitëve: prandaj, nëse njerëzit nuk i njohin ata, pyesin veten: Çfarë thotë ai? Prandaj, pengesa më e rëndësishme për shfaqjen dhe lehtësimin e Imam Zemanit janë dijetarët. të cilët nuk e përmbushin misionin e tyre për të promovuar shiitët. Ata me pretekstin e bashkimit! Të vërtetat shiite fshihen, ose nuk e thonë. Ndërsa Shia duhet të ketë një ton të qartë dhe të fortë si Fatime Zahra, alejhi selam: ajo duhet të thotë për Aliun deri në fund të jetës së saj. Prandaj, kategoria e dytë është tolerante. Ata që nuk janë gati: të thonë për shiitët ose të dëgjojnë nga shiitët.

Pse nuk shfaqet Imam Zaman
Për dy arsye kryesore, Imami i Zemanit nuk do të shfaqet dhe ata që thonë se paraqitja e tij është afër duhet ta kenë parasysh: që të mos njihen si vakatun!Ata përcaktojnë pamjen, janë gënjeshtarë. Nëse është e qartë apo e nënkuptuar. Çfarë thonë ata: këtë vit në të premten e parë të Shabanit! do te shfaqet Dhe le të thonë se ardhja është shumë afër. Dhe ne shohim drejtpërdrejt se: shumica e njerëzve që presin ardhjen janë në kategorinë e dytë: ata përpiqen të nënkuptojnë se: ardhja është afër, për ta bërë veten të shenjtë. Ndërsa ata nuk janë gjë tjetër veçse gënjeshtarë. Të paktën që nga themelimi i Shoqatës Hoxhjatih në Iran, dëgjojmë: se disa njerëz thonë shenja të shfaqjes! E parë, pra, ardhja është afër. Kanë kaluar pesëdhjetë vjet, por ata ende po e përsërisin. Ndërsa filozofia e mungesës së Imam Zemanit (AS) ishte mospasja e shokëve të një mendjeje. Domethënia është se duhet të ketë ndihmës, tek të cilët mund të mbështetet Imami i kohës. Pra, ndoshta ata nuk kanë lindur ende. Në disa transmetime thuhet se Imam Huseini (A.S.) u kërkoi armiqve që të jepnin afat për një natë. Arsyeja për këtë është shpesh lutja dhe adhurimi. Por disa kanë thënë gjithashtu se mendimi i Imamit për arsyen e kërkimit të afatit ishte se një nga shokët e tij ishte ende rrugës. Madje disa hadithe thonë: Imam Hosseini personalisht vizitoi një nga shokët e tij, dhe ia tregoi listën e dëshmorëve në gishta dhe tha: Emri është iluzion, eja! Dhe ai, i cili ishte evaziv, u emocionua dhe shkoi me Imam Huseinin (AS). Përkundrazi, disa që pretendonin se ishin miq dhe ishin me Imam Huseinin (as) deri në natën e Ashures, zbuluan natyrën e tyre atë natë dhe u larguan nga fronti i luftës në errësirën e natës për t’u bashkuar me familjet e tyre. Këto ulje dhe monitorim janë shumë të rëndësishme. Kush do të qëndrojë deri në fund të rreshtit? Dhe kush bashkohet në momentin e fundit. ose janë të ndara.Qëllimi i Imam Husejnit ishte gjithashtu: t’i jepte fund argumentit për të gjithë. Askush nuk duhet të pretendojë se ai ka ardhur në front me dhunë! Ose të tjerët nuk duhet të pretendojnë se shokët e Imam Huseinit e hodhën veten në rrezik dhe vdekje me forcë. Veç kësaj, të gjitha sjelljet e Imam Huseinit (a.s.) dhe Zejnebesë (paqja qoftë mbi të) ishin vetëm dashuri: dashuri dhe dashuri e fortë: për njëri-tjetrin dhe për Zotin! Në momentin e fundit, Imam Huseini (a.s.) tha: “Zoti është i kënaqur me Zotin!” sepse Zoti kishte thënë: Unë: Do të doja të të shihja të vrarë! Unë dua dhe dua të të shoh të vrarë. Hazreti Zejnebja gjithashtu në kuvendin Jezid tha: Unë nuk shoh asgjë përveç bukurisë. Sepse Zoti donte kështu, dhe ne sakrifikojmë jetën tonë për të dashurin tonë. Prandaj, ata që nguten për daljen e imamit të kohës, duhet ta dinë se janë armiku i imamit të kohës. Sepse nuk do të thotë se do të shfaqet më shpejt! Përkundrazi, vulva e saj duhet të jetë më afër. Do të thotë të jesh në gjendje të lëvizësh dhe të jetosh mes njerëzve. Për shkak se populli nuk është gati, është e natyrshme që nëse ai shfaqet, do t’i bëjnë atentat, ashtu si të parët e tij. Për shembull, një nga arsyet e mosparaqitjes: pushtimi i Mekës nga vehabistët. Pavarësisht pretendimit të Imam Zamanit për mohim, ata u përgatitën plotësisht për ta vrarë atë në momentin e parë të paraqitjes së tij. Baza e vehabizmit bazohet në kundërshtimin ndaj shfaqjes. Duke vrarë njëmbëdhjetë imamët e mëparshëm, ata shpresonin se nuk do të mbetej më gjurmë islame dhe hoxhallarësh. Kur shohin që njerëzit presin, presin edhe të bëjnë atentat. Prandaj, derisa kibla e parë (Kudsi i Shenjtë) dhe kibla e dytë (Meka dhe Medina) të mos hiqen nga duart e çifutëve dhe shtëpisë së Saudit, terreni për paraqitje nuk është gati. Edhe në diskutimin e funksioneve kulturore, terreni nuk është gati! Sepse njerëzit e botës ende nuk e dinë: kush është Imam Huseini! Apo ku është Zemzemi dhe Safa? Sepse kur të shfaqet Imam Zemani, ai do të prezantohet si i biri i Zemzemit dhe i Safafit dhe i biri i Imam Huseinit. Por njerëzit nuk do t’i kuptojnë fjalët e tij dhe Zoti do t’i qortojë dijetarët.

Arsyet e qarta për të ardhmen
Pse e ardhmja është e ndritshme? Dhe pse disa njerëz e shohin atë si të errët. Dhe pse shpresa nuk është vetëm me fjalë. Procesi drejt së ardhmes nuk është i ndarë nga procesi i së shkuarës dhe së tashmes. Kjo do të thotë që ju nuk mund t’i shikoni ngjarjet në izolim. Në Islam dhe Shia, e ardhmja është një zgjatim i së shkuarës: dhe një zinxhir i vazhdueshëm shkaku dhe efekti e udhëheq atë. Kjo do të thotë, asnjë aksident nuk është i rastësishëm: dhe asnjë qenie njerëzore nuk bën asgjë pa arsye. Veprat më budallaqe të njeriut, qoftë individualisht apo kolektive, janë rezultat i orëve të veprimit dhe reagimit: shoqëria e tyre dhe ndërveprimi me shoqërinë e jashtme, plani, planet dhe mendimet e krijuesve të saj. E shihni në filma se: edhe për një grabitje! Për orë të tëra, grupe dhe njerëz të ndryshëm hartojnë plane dhe japin arsye të vlefshme për to. Dhe ata debatojnë me njëri-tjetrin derisa një artikull të miratohet dhe zbatohet. E lëre më: punët e ndërtimit dhe taksave, etj. Nëse duam ta paraqesim të kaluarën si një fener për të ardhmen: mund të kemi një vijë të drejtë nga fillimi deri në fund. Në fillim të rreshtit është Hazret Ademi. Në mes të atij Hazret Khatam, dhe në fund të atij Hazret Kaimit. Boshllëqet në këtë plotësohen edhe nga pasardhësit, pasardhësit, paraardhësit etj. Domethënë, Hazret Ademi i jep dhjetë libra, të cilat i mori nga Zoti, Hazret Sethit dhe e prezanton atë si pasardhësin e tij për të vazhduar linjën e profecisë. Dhe kur fëmijët dhe nipërit e tij: arrijnë njëqind njerëz: ai ngre një festë shekullore, në mënyrë që të gjithë gjatë historisë ta dinë se për t’u bërë njëqind njerëz: një person! Çfarë përpjekjesh u bënë. Pastaj është Hazret Idrisi, i cili vazhdon rrugën duke u mësuar njerëzve dhjetë libra, duke formuar klasa dhe duke mësuar oborre: nga Zoti: radha është edhe e Hazret Sulejmanit dhe Uedud Nebiut. Sipas thënieve kuranore, Hazreti David u mëson njerëzve farkëtarin, bërjen e rrobave dhe armaturës prej hekuri. Më parë, ndërtesa e parë e shtëpisë dhe arkitektura u krijuan nga Adami, bujqësia nga Kaini dhe blegtoria nga Abeli. Derisa është radha e profetit të fundit: ai del në shesh me tabletë e stilolaps, shkrim e shprehje. Dhe nga një popull i egër dhe primitiv, ai bën një popull qytetërues dhe gjithëpërfshirës: deri në atë masë sa ndriçon të gjitha anët e botës me dritën e Islamit. Edhe pse me frikë nga dielli! Nga frika e dritës, ata gërmojnë në vrima si lakuriqët e natës dhe shënojnë mbrëmjen e errët të mesjetës. Por drita e Islamit është ndriçuar përmes shkrimeve të Ibn Sina-s dhe Razit dhe ka krijuar një rilindje atje! E zhvendos ankimin në histori. Dhe fillon epoka e re e ndërgjegjësimit. Por as adhuruesit e natës dhe ata që kanë frikë nga dielli nuk rrinë duarkryq. Dhe nga e njëjta dritë e rilindjes, nxirret errësira, injoranca, lufta dhe vrasja. Dhe befas bota është kapur në zjarrin e Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore. Imam Khomeini u shfaq: dhe parandaloi luftën e tretë botërore, duke çaktivizuar bombat atomike, tha: Amerika nuk mund të bëjë keq. Sepse vetë Amerika nuk e di që bombat e saj nuk janë gjë tjetër veçse një lodër. Por liberalët, duke ndikuar në qeverinë e Imam Khomeinit, ende po krijojnë terror. Dhe ata përjetësojnë hijen e luftës dhe bombës atomike. Në masën që Obama është në deluzion: edhe pse ai e di se bombat atomike janë hakuar dhe çaktivizuar, ai thotë: “Të gjitha opsionet janë në tryezë”. Por njerëzit e rrahën nën tavolinë me zgjedhjet e tyre! Dhe ata emërojnë dikë që është kundër ISIS dhe luftës. Fatkeqësisht, ky person, nën ndikimin e lobit sionist, po gris JCPOA: në mënyrë që hija e luftës të jetë përsëri mbi njerëzit. se edhe ai është rrëzuar. Tani perandoria e Iranit ka pushtuar nga horizonte dhe: e gjithë bota ka arritur një udhëheqje të vetme dhe idhujt e kohës janë mposhtur. I detyroni ata vetëm në një ishull! Ose një burg i vogël i quajtur Gaza. Por Jemeni dhe Hezbollahu qëndruan në rrugë dhe mbështetën Gazën, dhe konfiskuan anijet amerikane, britanike dhe izraelite, njëra pas tjetrës. Ata e dinë se qeveria e Iranit është një turp! Dhe ai nuk mund të kërkojë paratë e tij.

Fitorja e Gazës garanton zgjedhje
Njerëzit iranianë kujdesen më shumë për statusin social sesa për ekonominë. Për ta është e rëndësishme që perandoria e madhe iraniane të ringjallet. Dhe në këtë mënyrë ata bëjnë të gjitha llojet e sakrificave. Dhe në thelb, iranianët renditen më mirë se të parët! nuk e di Dhe ata përpiqen të jenë në ballë të gjërave: për të parë diçka të bërë diku tjetër, diçka që nuk është bërë në Iran, ata hapin gjuhën e tyre ndaj kritikave. Sot pritshmëritë e njerëzve janë rritur aq shumë sa nuk u pëlqen asnjë lloj prapambetjeje. Dhe ata duan që qeveria të jetë aktive. Dhe ata nuk kanë frikë nga mangësitë. Si një fëmijë që nuk e kam, nuk u intereson: duan gjithçka nga prindërit e tyre. Dhe ata i konsiderojnë si mbajtësit e ushqimit të tyre! Edhe prania e një të varfëri i shqetëson. Nuk e duan varfërinë as për të huajt! Dhe me një zemër plot mëshirë dhe dhembshuri, ai dëshiron të kujdeset për situatën e tyre. Kërkesa e përgjithshme për afganët është që: Tani që janë mysafirë të Republikës Islamike, të jenë të pastër dhe të kenë karakter si iranianët. Fëmijët e tyre duhet të shkojnë në shkollë në vend që të pastrojnë, gratë e tyre duhet të fillojnë punët e shtëpisë në vend që të lypin. Sepse njerëzit e tyre punëtorë, në këto vite, kanë qenë ndihmues në ndërtimin dhe krijimin e perandorisë së madhe iraniane. Ata madje e konsiderojnë veten iranian. Që në fillim, irakianët nuk besuan se ndonjë prej tyre donte të sulmonte Iranin. Ata arritën vetë në llogarinë e Sadamit. Sepse ata besonin se Sadam Tikriti ishte kundër Perandorisë Iraniane. Ushtria e Badr dhe organizatat e tjera shiite treguan besnikërinë e tyre të plotë ndaj Iranit. Dhe gjatë viteve të kryengritjes: kundër-revolucionit dhe separatistëve, ata nuk treguan një fytyrë të mirë ndaj tyre. Derisa përmbysi Sadamin, Kumle dhe hipokritët u dëbuan. Dhe tani po e shtyjnë: djallin e madh të Amerikës me urdhër të liderit botëror. Më shumë se 20 vende të botës dolën me shumicë shiite! Të gjitha këto i nënshtroheshin thjesht vargjeve madhështore dhe imitonin autoritetin e taklidit. Dhe mori pjesë në kortezhin e lavdishëm të Arbainit dhe theksoi në kortezh: të mbijetuarit. Pavarësisht dështimeve të sionistëve në Azerbajxhan, Armeni dhe rajone të tjera të botës, ata i qëndruan besnikë perandorisë së re iraniane. Tani Pakistani po pret me gjithë zemër praninë e Ajatollah Raeesi. Dhe duket se Ajatollah Raisi duhet të shkojë në udhëtime jashtë krahinore në vend të udhëtimeve provinciale. Dhe ujisni botën që pret lindjen e perandorisë së re iraniane, me praninë e tij. Sepse njerëzit e botës e kanë vërtetuar se nuk janë të huaj! Ata janë të gjithë të brendshëm. Askush nuk e djeg më Kuranin! Askush nuk e fyen Islamin. Dhe përkundër mashtrimit të mediave mercenare, askush nuk është armiqësor ndaj Gazës dhe Libanit. Ata që thanë: as Gaza, as Libani, tani të gjithë e kanë prerë gjuhën! Dhe nga turpi në folenë e minjve! janë strehuar Pavarësisht shpenzimeve masive të hipokritëve, Mahmud Abbas dhe grupeve të tjera të orientuara nga sionisti, bota po digjet në vapën e Gazës. Ndryshe nga propaganda e armiqve sionistë, populli i Gazës është një fis shiit dhe mbështetës i Imam Huseinit. Dhe fëmijët e konsiderojnë veten si Hazret Ali Azghar. Dhe gratë e tyre ndjekin Fatimen. Dhe ata e kanë bërë modelin e tyre Zainab Kabri. Dhe burrat me zell ende thonë Yaali. Sot, shpëtimi i Gazës është bërë një çështje kryesore për njerëzit e botës. Prandaj në të gjitha zgjedhjet në botë do të votojnë ata që kanë bërë një hap për Gazën. Edhe në Amerikë parashikohet që Shtëpia e Bardhë dhe Kongresi të jenë të pushtuara. Dhe hidhni Trumpin dhe Bidenin në koshin e plehrave të historisë përgjithmonë. dhe mbështesin një iranian të quajtur Ahmad Mahini. Reforma edhe në Iran! të cilët ishin kundër Gazës, tani e mohojnë atë dhe e rrahën veten në Alzheimer për më shumë vota Avery. Tani për Modaresin thotë: ai që Imam Khomeini si fëmijë shkonte në Mexhlis, për ta parë dhe për t’u argëtuar.

Fuqia pranë pasurisë
Ne jemi të fuqishëm kur: ne mund t’i kthejmë kërkesat tona nga bota! Kthejeni pasurinë e vjedhur dhe rivendosni tokat e humbura. Shuma e kërkesave tona nga bota është ۱۰۰ trilion dollarë: ۲۲ trilionë dollarë nga Amerika, 10 trilionë dollarë nga Anglia, 1 trilion dollarë nga Kina, Rusia dhe India për 120 vjet vjedhje ose grabitje nafte. 200 miliardë dollarë nga Iraku, për dëmshpërblim lufte, energji elektrike, gaz dhe ujë, ۲۰ miliardë dollarë nga Pakistani: 1 miliard dollarë për tubacionin e gazit dhe 200 vende të tjera! Le të rishikojmë se si llogariten dhe metodat e tërheqjes: Kur Lawrence i Arabisë donte të transferonte ujërat e borës së maleve të Xhamisë Sulejman në Arabinë Saudite me anë të tuneleve. Ai urdhëroi Knox Darcy të gërmonte një pus atje. Dhe vazhdoni këtë pus në mënyrë diagonale derisa të kalojë nën Gjirin Persik dhe të arrijë në Qatif ose Dhahran. Knox Darcy po hapte një pus kur: në vend të ujit, një substancë e zezë me erë të keqe! Ai doli nga pusi. Ai thirri ekspertët dhe mësoi për natyrën e naftës. Prandaj, në vitin 1280, ai shkoi në oborrin e Kaxharit dhe tha: Kjo lëndë me erë të keqe dhe e zezë nuk ju bën mirë, na jepni. Dhe ata morën naftën e Iranit falas për 52 vjet. Dhe Anglia u bë Britania e Madhe me këto monedha. Njerëzit u revoltuan dhe në vitin 1332 nafta u bë kombëtare. Domethënë u hoq nga duart e Anglisë. Prandaj, Anglia vendosi sanksione dhe nuk bleu naftë, derisa Amerika bëri një grusht shteti: dhe nën pretekstin e Konsorciumit Syum, hapi furnizimin me naftë të papërpunuar në Amerikë. Për 25 vjet, Amerika mori 6 milionë fuçi. ditë dhe nuk i ka paguar Iranit për arsye të ndryshme. Prandaj, me vlerën aktuale, gjashtë milionë fuçi naftë në ditë, për 25 vjet me një çmim prej 60 dollarë për fuçi, do të jenë afro 4 trilion dollarë. Ari dhe bizhuteritë, antiket dhe paratë e bllokuara janë gjithashtu 18 trilion dollarë. Dhe në këtë kontekst, 8 trilion dollarë janë paratë e naftës për Anglinë. Masakra e dhjetë milionë njerëzve dhe shpërblesa e tyre, vjedhja e Darya Noor, malit Noor dhe xhevahireve të tjera, mund të konsiderohen 2 trilion dollarë të tjerë. Për Suedinë dhe Zvicrën, paratë që janë depozituar në bankat zvicerane nga Reza Shah dhe djemtë e tij, Awan dhe Ansar që nga viti 1300 mund të vlerësohen të jenë afër një trilion dollarë. Dhe Suedia, e cila ishte mbrojtëse e interesave të Amerikës, konsiderohet ende një vend i sigurt nga antirevolucionarët për vjedhjet e tyre. Po kështu Kanadaja dhe Australia, secila prej të cilave duhet të kthejë një trilion dollarë pasuri iraniane, përveç këtyre, ata grabitën asetet iraniane me mashtrim dhe forcë. Edhe vende të tjera kishin mësuar, morën naftën e Iranit me pretekstin e blerjes. Dhe me pretekstin e embargos nuk e paguanin. Për shembull, Kina, Rusia dhe India, për shkak të JCPOA dhe marrëveshjeve të tjera me Iranin! Për të votuar në favor të Iranit në Këshillin e Sigurimit, ata mblodhën paratë e naftës. Kina madje kishte aneksuar protestën kundër vrasjes së ujgurëve. Rusia ka marrë peng edhe Çeçeninë, Ingushin, Dagestanin etj., të cilët donin të bashkoheshin me Iranin. Ose ai i reziston aneksimit të Kaukazit dhe Evropës Lindore në Iran. Prandaj, ne duhet të kemi fuqinë për t’i penguar ata të marrin shpërblim. dhe plaçkitin tokat e humbura. Rusia madje krijoi një luftë midis Azerbajxhanit dhe Armenisë në mënyrë që të vendosej midis këtyre dy vendeve me pretekstin e paqes: dhe të merrte burimet e uraniumit dhe çelikut. Kina mori nën kontroll të gjitha minierat e Afganistanit me pretekstin e njohjes së talebanëve. Pra, çështja është e qartë: zyrtarët kanë frikë nga Plani i Përbashkët Gjithëpërfshirës i Veprimit, dhe së fundmi nga frika e zgjedhjeve! E gjithë kjo refuzohet nën mustaqe. Pse Irani nuk e rrafshon me tokë selinë e ushtrisë izraelite dhe Netanyahut! Thjesht thonë: të mbajmë kapelen dhe: prandaj nuk duan të ngrihet asnjë çështje tjetër përveç zgjedhjeve. Ndërsa, nëse Iranit i kthehet kaq shumë pasuri dhe tokë, të gjitha problemet: inflacioni, çmimet e larta dhe varfëria do të zhduken. Dhe më shumë njerëz marrin pjesë në zgjedhje.

Një marshim tre mujor
Njerëzit iranianë punojnë, kursejnë dhe nuk shpenzojnë gjatë gjithë vitit derisa në fund të vitit, ata marrin pjesë në një marshim tre-mujor drejt tregut. Ky marshim fillon më ۱ shkurt dhe përfundon në fund të prillit të çdo viti. Dhe është një nga procesionet më të mëdha në botë, i cili është mijëra vjeçar. Por deri më tani askush nuk është përpjekur ta regjistrojë, sepse është tërësisht popullor, tradicional dhe ndërkombëtar. Domethënë, kjo lëvizje nis nga e gjithë bota: të krishterët janë grupi i parë që: nga mbrëmja e janarit, me pishat dhe babadimrin, nisin edhe udhëtimin në hapësirë: dreri në hapësirën me borë! Ata mbajnë dhuratat e Santa. Kështu që gjithçka të jetë gati në ditën e premtuar. Fëmijët e lumtur dhe të buzëqeshur presin ardhjen e saj nga dritaret e shtëpive të tyre. Tregjet pa nevojën e marketingut plastik! Është e mbushur me blerës. Të gjithë rinovojnë gjithçka për vete. Edhe sikur dikush të mos kishte para, do të blinte për të. Në këtë mënyrë dimri i ftohtë dhe i zi mbulohet me të qeshura dhe gëzim. Pastaj janë kinezët: të cilët e festojnë Nevruzin më herët sepse kinezët janë një racë e nxituar. Fëmijët e tyre lindin herët dhe rriten herët. Në të gjitha, iranianët janë me ta dhe ata gëzohen me lumturinë e tyre. Më pas është radha e rrafshnaltës kontinentale dhe fushës së qytetërimit iranian. e cila është shenjë e lumturisë dhe pasurisë së njerëzve dhe falënderimi i tyre ndaj Zotit. Por armiku i popullit nuk e sheh këtë! Ai i imagjinon njerëzit si të varfër dhe të trishtuar. Në çdo rast, këto marshime vazhdojnë nga mëngjesi herët deri në orët e vona të natës! Askush nuk ndihet i lodhur, lumturia plotësohet kur: shkojnë në një nga xhamitë e vjetra për namaz dhe falënderojnë Zotin. Në raste nevoje, ata vizitojnë Imamzadeganin, për të kujtuar lavdinë dhe madhështinë: katërmbëdhjetë shekuj të Imamatit, dhe sundimin e Alevive dhe nipërit e Jezdgerdit III. Kur janë të uritur, restorantet e lira janë gati t’i shërbejnë, madje bashkia ka lejuar që tezgat me ushqime të jenë në trotuare dhe njerëzit mund të zgjedhin ushqimin atje! Dhe për të qenë të kënaqur, ushqeni macet, sorrat dhe qentë. Është një pamje e bukur që vetë njerëzit e kuptojnë më mirë se mediat. Dhe mediat flasin vetëm për urrejtjen dhe zhgënjimin e tyre. Ndërsa njerëzit, edhe nëse nuk kanë nevojë të blejnë, nuk e dinë nga koka te këmbët në entuziazmin e këtij marshimi. Ende besnikë, ata ecin në trotuaret që të çojnë në treg. Fytyrat e të gjithëve janë të gëzuar dhe në vezullimin e syve të tyre dallohet kënaqësia dhe mirënjohja. Nga kjo mund të kuptoni se bota po përballet me dy lloje ekonomish krejtësisht të kundërta: ekonominë e rrënuar dhe neokishinë perëndimore! dhe ekonomia lindore me rrënjë të thella dhe 15.000-vjeçare. Nuk ka vend në ekonominë e fillestarëve. Gjithçka po shembet: njerëzit janë të uritur, punëtorët vazhdimisht mendojnë për greva dhe kapitalistët vazhdimisht mendojnë për pushimet nga puna. Marketingu ka humbur kuptimin e tij. Dhe sado që marketerët punojnë shumë, me një firmë të Trumpit, të gjithë digjen në zjarrin e sanksioneve. Por ekonomia e rezistencës apo ekonomia e rrënjosur e ka lënë çdo gjë në vendin e vet! Njerëzit dinë si të punojnë dhe si të shpenzojnë. Prandaj, sipas ekonomistëve, njerëzit janë të papunë dhe pa para! Ndërsa ata punojnë për 9 muaj, dhe nuk shpenzojnë. Dhe tre muaj (qarkullimi financiar) është i barabartë me 12 vjet. Dhe ata nuk e kuptojnë këtë. Ose e shpërfillin qëllimisht, ose e konsiderojnë një goditje ekonomike dhe një valë që do të zhduket. Po! Vala e saj kullon gjithë tregun. Që prodhuesit të kenë mundësi të prodhojnë sërish. Dhe jeta ruan ciklin e saj të vazhdueshëm. Prandaj, mund të shihni që tregjet janë të vjetra dhe arkitektura e tyre është tradicionale. Por qeveritë po bien dita-ditës. Ndonjëherë ndodhin edhe vrasje masive, revolucione dhe grushte shteti. Prandaj, mund të thuhet: reagimi i mediave është urrejtja e fshehur e ekonomistëve

Perandoria mediatike e Mahin
Perëndimi po galoponte dhe: muri i kulturës, gjuhës, fesë etj., po shembej njëri pas tjetrit: derisa u zgjuan iranianët. Dhe ata e kuptuan se i kishin dhënë një teh të mprehtë në dorën e një të dehuri. Dhe rilindja e tyre krijuese do të prishë dhe shkatërrojë të gjithë botën. Bombat atomike të zbuluara shpërthyen dhe hodhën hijen e tyre të rëndë mbi qytete. Paniku ishte kudo: mundësia e Luftës së Tretë Botërore i kishte grabitur të gjithëve paqen. Të gjithëve iu desh të përdornin drogën dhe alkoolin dhe përdornin seksin dhe ushqimin për të harruar këtë tmerr të madh. Dhe me fjalët e Khajam: Ata po krijonin një fund të lumtur për veten e tyre: Mos mbani mend asgjë nga dita që kaloi! Mos bërtisni kur e nesërmja nuk ka ardhur! Mos u mbështetni në të ardhmen dhe të shkuarën, jini të lumtur dhe mos e humbni jetën kot. Dhe Zoti, i cili e sheh njerëzimin në ankth, luftë, dëshpërim dhe shkatërrim, dërgoi imamët e revolucionit për të shpëtuar botën nga terrori dhe lufta. Imam Khomeini bërtiti: Ne nuk jemi kundër kinemasë, jemi kundër prostitucionit! Të gjithë thanë: Amerika ka bombë atomike, Hiro Shima u rrafshua me tokë! Por ai tha: Amerika nuk mund të bëjë asgjë të keqe! Ata thanë se ushtria izraelite është ushtria e tretë në botë! Dhe Imam Khamenei tha: Ka pasur një disfatë që nuk mund të kompensohet kurrë. Por ana e tretë e arrogancës (imperializmi, sionizmi, reaksioni arab) u fsheh dhe u tërhoq. Ishte perandoria mediatike perëndimore ajo që dështoi. Sepse bazohej në frikë dhe sulm (të gjitha opsionet janë në tryezë!) Një slogan bosh.Dhe edhe tani, imperializmi jeton vetëm në media. Amerika dhe Izraeli Al Saud ekzistojnë të gjitha në letër. Dhe nëse nuk ka gazetë, nuk ka asgjë. Dhe ne shohim se në terren, Amerika nuk është kundër Jemenit dhe Izraeli nuk është kundër Gazës. Edhe pse Arabia Saudite ka qëndruar e heshtur, ka vënë në shpatë Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Katarin. Ata kanë hyrë në arenën mediatike me pretendime të reja (fushë nafte) përveç tre ishujve: të ruajnë ekzistencën e tyre, të paktën në media. Por perandoria e Mahinit, me tridhjetë gjuhë të gjalla të botës, ka zbuluar sekretet e tyre. Sot e gjithë bota e di se: nuk ka as luftë! Banorët e Gazës po qeshin me Qerbelanë: dhe Imam Husseini (A.S) po qesh me luftëtarët izraelitë. Ata janë tallur me vdekjen: jemenasit po qeshin edhe me sulmet amerikane! Ata duan t’i tregojnë botës në kaos dhe luftë me një të shtënë: në bregun e Jemenit ose bombardimin e Chamadkhana në Gaza. Por, me rezistencën e tyre dhe me miliona marshime, ata fërkojnë fytyrën e luftës për tokë. Tani foleja e vetme e arrogancës, pra imperializmi i lajmeve, ka rrjedhur dhe burimet e saj janë shpuar të gjitha. Forca e tyre e vetme është e drejta e vetos që ka Amerika kriminale. Prandaj, perandoria mediatike e Mahin ka synuar të sulmojë të dyja: të drejtën e vetos së Amerikës dhe ekzistencën e Izraelit në Kombet e Bashkuara. Dhe ai u kërkon të gjithë njerëzve të botës dhe krerëve të vendeve: të ngrenë kërkesën e Asamblesë së Përgjithshme të Jashtëzakonshme të Kombeve të Bashkuara dhe të anulojnë anëtarësimin e Izraelit dhe Amerikës në të. Kombet e Bashkuara duhet të njohin lëvizjen 99% të Amerikës dhe shteteve të saj të pavarura. Dhe nga ana tjetër vendoseni Palestinën e Madhe në vend të Izraelit, domethënë si në kohën e Imam Khomeinit, të gjitha vendet e botës të mbyllin ambasadën izraelite dhe t’ia dorëzojnë Hamasit. Dhe ata pushtuan ambasadën amerikane dhe e morën për vete. Kjo politikë është perandoria mediatike e Mahin News me 33 gjuhë të gjalla të botës, e cila ka ftuar të gjitha mediat duke marrë pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Shtypit në Teheran. Dhe ai dëshiron që Afrika e Jugut të paraqesë një ankesë kundër Izraelit në të njëjtën kohë kundër Amerikës në Gjykatën e Hagës. Sepse Amerika vë veton për çdo ankesë kundër Izraelit. Prandaj, nuk duhet të ketë asgjë që quhet Amerikë dhe Izrael. Dhe trashëgimtarët e tyre duhet të jenë: shtetet e pavarura të Amerikës dhe shteti i madh i Palestinës. Ne jemi nga autoritetet e Teheranit! Ne duam gjithashtu që ata të zgjerojnë pak perspektivën e tyre. Dhe vetëm maja e hundës: mos e shihni në Teheran dhe Distriktin 6!

Perandoria mediatike perëndimore
Disa njerëz nuk kanë ngrënë qumësht të pastër! Ata bëjnë plane për njerëzit e botës! Dhe ata i duan për vete. Ndër këta njerëz janë edhe filozofët. Filozofët perëndimorë, duke refuzuar shkëndijën e Zotit, ia atribuojnë gjithçka mendimeve dhe intelektit të tyre. Dhe ata duan që bota t’i marrë parasysh dëshirat e tyre në vend të vargjeve të Kur’anit. dhe lëre mënjanë Kuranin. Dhe ky proces vazhdon. Deri më sot, edhe brenda Iranit dhe mes profesorëve dhe studentëve të perëndimorizuar, Perëndimi i Egër, Evropa apo Zvicra janë ende utopia dhe utopia e tyre. Pse kanë mbetur në këtë ngrirje intelektuale? Është e mundur të fajësohet imperializmi i lajmeve dhe mediave. Por nuk është kështu, përkundrazi edhe mediat ecin në bazë të vullnetit dhe zgjedhjes së popullit. Dhe njerëzit kanë dy lloje dëshirash në këtë drejtim: njëra është një dëshirë e keqe! Dhe tjetra është kërkesa e Rahmanit. Dëshirat e shejtanit janë gjithmonë më të gjalla, sepse Satani është më afër njerëzve dhe nuk pret që ne ta dëgjojmë atë. Ajo vetëm i tundon njerëzit. Por Zoti, i Gjithëmëshirshmi, krijoi filozofinë për të thënë: Krijimi i njeriut ka një qëllim dhe nuk është lojë. Dhe në bazë të këtij qëllimi, ajo duhet të përshtatet vetë. dhe të marrë përgjegjësi dhe: të kryejë detyrat. Dhe ai nuk duhet të jetë neglizhent në kryerjen e detyrave të tij. Prandaj rreptësia e Zotit! Dembeli (lam nejd le azma) shton prirjen e tij për t’u larguar nga përgjegjësitë dhe për të mos kryer detyrat e tij. Ndoshta arsyeja kryesore e dëbimit të Adamit nga parajsa ishte për të hequr qafe dembelizmin e tij! Sepse në xhenet përveç të ngrënit, të fjeturit dhe të të bërit! nuk ishte asgjë. Prandaj, Zoti me pretekstin e mosbindjes! Ai e hodhi njeriun nga parajsa. Madje ka hequr rrobat dhe ka rënë lakuriq në tokë! Për të qenë i detyruar të veprojë përballë të ftohtit dhe të nxehtit dhe aksidenteve, urisë dhe etjes. Adhurimi i yjeve të fëmijëve të Adamit fillon që këtu. Kur numri i tyre arriti në njëqind veta, ata bënë festën e një shekulli, sepse i shqetësonte puna e rëndë në tokë (bujqësi) ose në prodhime (prodhimi). Dhe ata gjithmonë donin: të ktheheshin në yllin nga i cili zbriti, të jetonin në lumturi. Lëreni të pushojë nën hijen e pemëve: dhe me vullnetin e tij, gjithçka do të bëhet e gatshme. Iranianët ishin më të interesuar për astronominë dhe yjet: ata ishin adhurues të yjeve edhe deri në fund të periudhës Sasaniane. Dhe argumentet e Hazret Ibrahimit nuk i bindën ata. Ata kishin njërin sy në qiell dhe: yllin e tyre, dhe syrin tjetër në këmbët e tyre, që janë të gjitha gurë dhe pisllëk! Prandaj, për të hequr qafe gurët dhe papastërtitë, qilim! Ata shpikën: tani nën këmbët e të gjithë iranianëve ka qilima të gjerë që mbulojnë gurët, dheun dhe qeramikën. Dhe xhenetin e vendos para syve dhe nën këmbët e tyre. Por evropianët ishin kthyer në vjedhje. Ata nuk donin të punonin vetë, ndaj morën për vete mundin e të tjerëve! Prandaj, shumica e vikingëve, piratëve dhe kanibalëve dolën nga uji. Pak u ndikuan nga fryrja e iranianëve dhe patën një rilindje. Dhe për këtë ata krijuan edhe luftën e parë dhe të dytë botërore. Por ishte në dëm të tyre. Sepse Irani shpalli neutralitet. Prandaj, pas Luftës së Dytë Botërore, Evropa dhe Japonia u shndërruan në një grumbull dheu, hekuri dhe guri. Zjarri dhe tym dilnin nga kudo. Por mediat erdhën në ndihmë! Filozofët i tërhoqën njerëzit nga qiejt dhe materializmi arriti kulmin. Për të harruar gjithçka! Dhe filloi një botë e re dhe një epokë e re. Dhe ajo rrufe goditi sytë e iranianëve. Shumë njerëz, si ata të pushtuar nga demonët, u goditën nga Perëndimi. Dhe ata harruan gjithçka dhe u zhdukën nga shikimi i kësaj bote materialiste. Për efekt më të madh, sionistët krijuan Hollywood-in, në mënyrë që mendja e të gjithëve të fokusohet në të ardhmen dhe të harrojë të shkuarën.

A do të ndahet Gaza në dy gjysma
Sipas informacioneve të disponueshme në Mahin News, Izraeli synon të shkatërrojë të gjitha shtëpitë atje me pretekstin e ndërtimit të autostradës në mes të Gazës. Dhe në këtë mënyrë për të arritur në tunelet nëntokësore. Dhe identifikoni pikat e ndjeshme! të vendosë forcën atje, për të masakruar palestinezët më lehtë kur është e nevojshme. Prandaj, palestinezët kanë disa zgjidhje këtu: ata duhet të shqyrtojnë dhe të zgjedhin skenarët e tyre. Skenari i parë është të kërkohet një takim i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së ose Këshillit të Sigurimit sa më shpejt të jetë e mundur. Për të konfirmuar dhe komunikuar një rezolutë, qoftë edhe simbolike, në lidhje me pezullimin e anëtarësimit të Izraelit. Në këtë mënyrë nuk do të ketë më izraelitë!Dhe njerëzit e ushtrisë izraelite do të konsiderohen si grupe të armatosura rebele. Së dyti, për të parandaluar praninë e ngarkuesve dhe buldozerëve. Do të thotë të krijosh një faktor mbrojtës me tre shtresa. Së pari, ata duhet të ndalojnë Izraelin që ta bëjë këtë me median dhe opinionin publik, së dyti, ata duhet të dënojnë çdo lloj agresioni brenda Gazës nga pikëpamja ligjore. Së treti, me vendosjen e stacioneve të rezistencës dhe: bazave të armatosura dhe të fuqishme, të marrin masa për shkatërrimin e plotë të të gjithëve: njerëzve të përfshirë në punën e shkatërrimit. Skenari tjetër është që kufijtë e Gazës të bëhen më të mëdhenj dhe më të gjerë dhe të vendosen kudo kudo. Sepse tani zona e Gazës është dyfishuar! Sepse nga çdo pikë ku sulmohet Izraeli, ata tërhiqen 7 kilometra. Ata nuk kanë forcën e duhur për t’u kthyer në këto zona. Por është më mirë të vendosen rojet kufitare në fund të këtyre kufijve të rinj. Pak nga pak, këto roje kufitare do të çohen më tej, derisa të arrijnë në Jerusalem dhe Tel Aviv. Dhe Izraeli do të shkatërrohet fizikisht. Qëllimi i instalimit të një fener ose mbikëqyrjeje është të testojë aftësinë e Izraelit. Sepse Izraeli do të ketë tre reagime të mundshme përpara këtyre kullave të vogla të vrojtimit: Së pari, injorojini ato. E dyta është të kesh frikë prej tyre dhe të tërhiqesh më tej, e treta është të guxosh dhe t’i shkatërrosh ose t’i bombardosh. Në dy rastet e para, qëllimi: shkatërrimi i Izraelit arrihet më shpejt. Sepse ju mund t’i ndiqni ato deri në Tel Aviv duke mbjellë distinktivë në kufijtë më të rinj. Por në rastin e tretë, varet nga përdorimi: nga mjetet e luftës, mund të hartoni mbrojtjen e duhur dhe të ndryshoni formacionin e betejës. Nëse Izraeli e bën një gjë të tillë me mortaja dhe armë të lehta, mënyra më e mirë është lufta guerile (asimetrike). Sepse forcat e tyre janë në këmbë, dhe ata janë në pikëpyetje. Nëse distinktivët shkatërrohen nga artileria ose raketat. Është e nevojshme të përdoret lufta klasike (simetrike) dhe të përgatiten dy herë armët e tyre, një RPG ose një raketë e lehtë. Dhe nëse ata sulmojnë me aeroplan, duhet të ndërtohet një kupolë hekuri: kupola e hekurt mund të jetë me tre faza (tre skenarë) dhe të shkatërrohet përparëse. Së dyti, aktivizoi anti-raketat për të synuar në qiell. Së treti, bishtajat duhet të jenë të lëvizshme: ose vendi i tyre mund të ndryshohet shpejt: ose duhet të projektohen në atë mënyrë që: me një ndjenjë rreziku, si një ashensor, të zhytet menjëherë thellë në tokë. Natyrisht, duket se: strategët e Gazës (influencuesit e Mohammed Abbas) gjithmonë e miratojnë metodën e tretë. Por duhet të mendoni edhe për metodat e para dhe të dyta. Sipas Inge, Izraeli ishte në gjendje të mposhtte njëqind milionë arabë në vitin 1967 me skenarin e parë, pra para se luftëtarët të niseshin. Prandaj, sipas strategjisë së Imam Aliut! Guri duhet hedhur aty ku ka ardhur. Sekreti i stuhisë së fundit Al-Aksa qëndron në këtë skenar. Sepse nuk mund ta mbyllësh zemrën me gjeste lënduese. Kjo do të thotë se strategët e përkushtuar të Gazës nuk duhet të mendojnë si Beni Sadr! i cili thoshte: Lëreni armikun të hyjë, pastaj do të marrim llogari. Përkundrazi, mendoni si Çamrani se: me armët më të lehta do të shkatërronte thellësinë strategjike të armikut.

Pse tridhjetë gjuh
Në vazhdim të misionit të tij global, Mahin News ka mundur të përkthejë të gjithë artikujt e tij në ۳۰ gjuhë dhe t’i vendosë në faqe. Kjo do të vazhdojë për të gjitha gjuhët. Sepse ai beson se të gjithë njerëzit e botës janë nga të njëjtët prindër. Prandaj, ata nuk janë të ndryshëm nga njëri-tjetri! Dhe sipas Kuranit Famëlartë, të gjithë ata kanë natyrën e kërkimit të Zotit, gjë që duhet të zgjohet nga dijetarët. Kurse Hazreti Ali (a.s) ka thënë se: Zoti ka marrë peng nga dijetarët! Jo nga injoranca. Prandaj, është obligim për të gjithë dijetarët që të përcjellin fjalën e shpalljes në veshët e të gjithë njerëzve të botës. Dhe në këtë epokë komunikimi dhe shpërthimi informacioni, nuk ka telefon që të mos ketë dëgjuar fjalët e Zotit. Garat e Kur’anit zhvillohen me 44 shtete në botë. Por kjo nuk do të thotë se detyra jonë ndaj 120 vendeve të tjera nuk është mbi supet tona. Prandaj, në Ditën e Kijametit, nëse dikush thotë: Unë nuk e di Kur’anin! Ose nuk e kam lexuar, ai nuk do të pyetet kurrë: përkundrazi, ata do të marrin kollaren e atyre që janë në krye të sistemit: atyre që pretendojnë se janë udhëheqës të shiitëve të botës, ose atyre që janë pasardhës të I Dërguari i Zotit dhe imamët e pastër. Sepse Islami nuk është vetëm për Teheranin. Përkundrazi, është gjithëpërfshirës, ​​universal dhe gjithëpërfshirës. Gjuhët e ndryshme janë një nga shenjat e Zotit. Dhe sepse Ministria e Udhëzimit është në ngarkim të kulturës popullore. Prandaj, publiku i gjerë duhet ta shikojë botën si: së bashku. Ose Organizata dhe Këshilli Koordinues i Propagandës Islame nuk duhet të kufizohet në Teheran dhe Rrugën Fatemi. për të mbajtur vetëm disa konferenca për shtyp. dhe mendoni se përgjegjësia i është hequr nga supet. Në fillim të revolucionit islamik, isha në zyrën e propagandës së Imam Khomeinit. Në shkollën e mesme Shahid Motahari. Ministria e Udhëzimit ishte ende ish-Ministria e Kulturës dhe Arteve dhe nuk kishte asnjë Organizatë të Propagandës Islame, as Këshill Koordinues apo dërgesë misionare. Ndaj në emër të Ajetullah Kashanit shkova në të gjitha qytetet dhe vendet edhe jashtë vendit, që t’i trajnonim studentë si misionarë dhe t’i dërgonim në mesin e popullit tonë duke mbajtur fjalime dhe duke mbajtur mësime ideologjike. Sipas një miku, edhe vetë Ajatollahu, kur vizituan Indinë (۱۳۶۰), e falënderoi zotin Hosseini (d.m.th., shërbëtorin tim) atje: që e dërgova Ajetullahun tek ata! Dhe sikur u ofenduan, kërkuan justifikim nga shërbëtori im. Në të njëjtën kohë, me urdhër të Shahid Rajaiut u formuan shumë grupe të qëllimeve të mira, për t’i përcjellë botës përshëndetjet e Revolucionit Islamik. Dhe unë, në formën e një delegacioni të kryesuar nga Ajatollah Khazali, shkova në Indonezi dhe Tajlandë, Singapor, Indi dhe… Pasi u krijua Ministria e Jashtme. Ministri i Jashtëm në atë kohë (Inxhinier Mousavi) më kërkoi 60 veta, për të vepruar si agjent sekret! dërgojeni në ۶۰ vende të botës, që iu dha atyre. Dhe ambasadorët e parë dhe misionarët zyrtarë ishin nga shkolla e mesme Shahid Motahari në atë kohë: unë isha përgjegjës për arsimin. Unë madje i kam prezantuar këta njerëz me menaxhimin islam para se të largohesha. Prandaj, revolucioni islam nuk ka qenë kurrë i pavëmendshëm ndaj shqetësimit të tij global, për fat të keq, me sundimin e mendimit liberal, me pretekstin e pengimit të revolucionit! Dhe mosndërhyrja në punët e vendeve të tjera, kjo rrjedhë u bë më e kufizuar. Aq sa me kryengritjet e viteve 88, 78, 98 etj., çdo vit po aplikohej gjithnjë e më shumë reagim, zyrtarët thoshin: Të mbajmë kapelet, të mos na fryjë era! Kjo do të thotë, ata përshkruanin një imazh të errët të revolucionit islamik: se ai do të zhduket së shpejti! Prandaj, ata propaganduan regjimet para Revolucionit Islamik. Dy grupe të mëdha prej tyre filluan të luftojnë kundër revolucionit islamik pas kthimit të Pahlavi dhe Kaxharit. Royalistët, në krye të të cilëve ishte djali i mbretit të rrëzuar. Dhe hipokritët, në krye të të cilëve është Merjem Qajar Azdanlu. Por revolucioni islamik vazhdoi rrugën e tij dhe me gjithë propagandën reaksionare dhe kthimin në epokën e Tagutit, ai vazhdoi të rritet me vendosmëri dhe larg syve të autoriteteve. Dhe Burjahan rriti ndërgjegjësimin.

Merrni Kongresin
Kongresi është shtëpia e kombit! Por ajo është bërë shtëpia e Izraelit. Prandaj, ajo duhet të rimarrë dhe t’i kthehet kombit amerikan. Sot në mënyrë simbolike e pushtuam dhe ngritëm flamurin palestinez në të. Por kjo nuk mjafton. Të gjithë të pastrehët janë të ftuar: të vendosen në këtë vend. dhe marrin një nga dhomat për vete. Të paktën një mijë njerëz të pastrehë mund të futen në të. Prioritet kanë ata që vijnë të parët. Të gjithë duhet të jenë këtu nesër në orën dhjetë. Hapim bravat nga brenda! Oficerët e sigurisë kanë premtuar gjithashtu bashkëpunim. Prandaj, popullsia duhet të jetë më shumë se një mijë persona, në mënyrë që nëse do të shtohen roje të reja, të mund të parandalojnë praninë e tyre. Është e natyrshme që në këtë punë të mos përdoret asnjë armë, e ftohtë apo e nxehtë. Prandaj, rojet e sigurisë nuk do të kenë asnjë justifikim. Por e theksoj sërish: nuk duhet të çojë në një konflikt të armatosur. Sepse kemi ende punë për të bërë! Dhe nëse kjo është e suksesshme, ne do të shkojmë në Shtëpinë e Bardhë për pjesën tjetër. Shtëpia e Bardhë mund të strehojë një mijë njerëz të tjerë. Dhe nëse numri i njerëzve ishte ende i lartë, dhe kishte më shumë aplikantë, ne duhet të shkonim në Kullat Trump. Trump dënohet me vdekje dhe burg. Por ai po ikën dhe po shpenzon para. Sipas ligjit të kapitullimit, Irani na ka lënë një hakmarrje të rëndë. Prandaj, të pastrehët mund të deklarojnë besnikërinë e tyre ndaj Iranit duke vrarë Trump. Irani ka 200,000 raketa balistike me rreze të gjatë, të cilat mund të godasin Kaliforninë jugore me saktësi. dhe të shkatërrojë Pentagonin dhe bazat e tjera. Por ata nuk duan asgjë të shkatërrohet, por duan të ndahen mes njerëzve. Siç ndodhi në revolucionin iranian. Dhe pronari këmbëzbathur: të gjitha vendet u bënë. Dhe ky është urdhri i Kuranit famëlartë, i cili thotë (Toka e trashëgojnë të drejtët): Tokën duhet ta trashëgojnë robërit e drejtë, jo ngacmuesit dhe vrasësit. Prandaj, për të na forcuar, është e nevojshme të fillojmë një marshim nëpër Amerikë. Sigurisht, kjo do të thotë një shëtitje e gjatë. Nga pika më jugore në pikën më veriore, njerëzit duhet të nisin në këmbë dhe: të lëvizin drejt Kongresit Amerikan, Shtëpisë së Bardhë dhe Kullave Trump, dhe të tjerët do t’i bashkohen gjatë rrugës. Të gjitha qytetet duhet të mbledhin të pastrehët dhe të varfërit, dhe si shëtitja e Qerbelasë, pjesa tjetër e njerëzve mund të marshojnë dhe t’u japin ushqim dhe akomodim falas dhe t’i mbledhin për të arritur para Kongresit. Pastaj, duke rrëmbyer Kongresin përgjithmonë, në jetën e Partisë Demokratike dhe Republikane! përfundojnë dhe shpallin shtete të pavarura. Çdo shtet duhet të ketë një forcë mes pushtuesve në përpjesëtim me popullsinë e tij. dhe qëndrojnë aty deri në ngritjen e pushteteve vendore. Pas kapjes së Shtëpisë së Bardhë dhe Kullave Trump, ata mund t’i kthejnë ato në Hosseiniyeh. Dhe njerëzit që nuk kanë vend duhet të vendosen atje, dhe të tjerët të kthehen në shtëpitë e tyre. Në Iran, kur ndodhi revolucioni, ata pushtuan të gjitha pallatet, stacionet e policisë dhe kazermat dhe hoqën armët e nevojshme dhe i ruajtën për një kohë. Por për shkak se qeveria e re u dha të gjitha shtëpitë dhe tokat, ata u kthyen të gjithë në shtëpitë e tyre. Tani bëjnë një jetë të mirë me paratë e naftës (subvencionim). Natyrisht, armiqtë nuk i lënë këto fjalë të na arrijnë në vesh se nuk u pëlqen të pushtojnë Kongresin. Ata duan që populli amerikan të jetë i gjithë i varfër dhe të pastrojë rrugët e ftohta e me borë për një kafshatë bukë. Kohët e fundit, ata janë bërë shumë më të zgjuar! Ata gjithashtu lënë mbeturina, që njerëzit të vdesin nga uria dhe popullsia e Amerikës të zvogëlohet. Të gjitha këto të shtëna të padëshiruara janë punë e tyre. Derisa të vdesin të siguruarit dhe pensionistët dhe askush nuk ua dojë lekët. Kjo është arsyeja e sloganit (Vdekje Amerikës). Sepse qeveria amerikane dëshiron të shkatërrojë popullin amerikan me inteligjencë artificiale.

Zona e Gazës po rritet
Sa herë që Hezbollahu sulmon një bazë izraelite, ata detyrohen të tërhiqen 7 kilometra! Në rastin e stuhisë Al-Aksa, ata evakuuan të gjitha zonat përreth të Gazës deri në ۷ kilometra: nuk është e mundur që Izraeli të kthehet në këto zona, duke marrë parasysh fuqinë në rritje të popullit palestinez. Prandaj, zona e Gazës është pothuajse dyfishuar. Dhe është vazhdimisht në rritje. Ose, në fakt, Izraeli është më i vogël dhe rrethimi i Tel Avivit po bëhet më i fortë dhe: po zbatohet ajeti kuranor, i cili thoshte: Prandaj, një nga shenjat e kandidatëve për zgjedhje të nivelit botëror është kjo: besimi në zgjerimin e Gazës deri në asgjësimin e plotë të Izraelit. Kjo çështje duhet të ndiqet në dy mënyra shumë të qarta: kandidatët zgjedhorë për presidencën dhe zgjedhjet federale të Shteteve të Bashkuara, si dhe për ekspertët në udhëheqjen dhe përfaqësimin e Këshillit Islamik të Iranit, duhet të kenë këto karakteristika. Përndryshe, njerëzit nuk do t’i votojnë: këta të dy bëjnë pazare nga lart dhe: presion nga poshtë! Pazaret nga lart do të thotë ndjekja e: heqjes së pengesave për shkatërrimin e Izraelit: në Kombet e Bashkuara dhe organizata të tjera kombëtare dhe ndërkombëtare. Përfshirë pse Kombet e Bashkuara nuk kanë mundur të votojnë për pezullimin e Izraelit? Sepse ashtu si Izraeli u pranua si anëtar i Kombeve të Bashkuara më ۱۱ maj 1949, ai duhet të hiqet nga anëtarësimi sot. Pse nuk zbatohet kjo rezolutë? Dhe cilat janë pengesat e saj? Ajo formon temat e pazareve nga lart. Tani shumica e votave të Kombeve të Bashkuara janë pezulluar, por Sekretari i Përgjithshëm duhet të shpallë një mbledhje të jashtëzakonshme. Në këtë mbledhje, shumica e Asamblesë së Përgjithshme duhet të votojë se Izraeli është kriminel. dhe hiqeni atë nga anëtarësimi. Sigurisht, SHBA mund të përdorin veton, por probabiliteti është i ulët. Dhe nëse e përdor, të paktën të miratohet në miratimet e asamblesë së përgjithshme dhe të regjistrohet si miratim. Gjithashtu asambleja e përgjithshme mund t’i heqë të dy nga anëtarësia. Sepse Amerika duhet të bëhet një komb i pavarur. Njerëzit e botës luajnë një rol të rëndësishëm në këtë drejtim. Duhet të ketë një marshim kundër Izraelit në të gjitha vendet dhe shtetet e botës. Për të detyruar krerët e vendeve: të votojnë po eliminimin e Izraelit. Sidomos shtetet e pavarura të Amerikës duhet të luajnë një rol aktiv. në mënyrë që ata të mund të shpëtojnë kufijtë e tyre. Numri i kandidatëve për president në Amerikë duhet të rritet nga 2 në ۱۰۰٫ Dhe çdo shtet emëron presidentin e vet. Kandidati presidencial Ahmed Mahini: i shtetit të Nju Jorkut: e mbështet këtë çështje. Por presioni nga poshtë! Është përgjegjësi e boshtit të rezistencës: domethënë, në të njëjtën kohë me pazaret nga lart, ata duhet të rrisin zonën nën kontrollin e Gazës: në mënyrë që Izraeli të zhduket fizikisht. Sot, Hezbollahu ka shkatërruar më shumë se 2000 kazerma ushtarake izraelite. Prandaj, të gjithë janë evakuuar. Ai duhet t’i marrë ato ose t’ia japë Hamasit. Pavarësisht pacifizmit të Mahmud Abasit, Hamasi ka shkatërruar dhe evakuuar më shumë se tre mijë pika. Duhet të dërgohen batalione pastrimi për t’i pastruar këto vende dhe për t’i vënë ato në dispozicion të banorëve të Gazës për bujqësi. Natyrisht, për vendosjen e të gjithë palestinezëve, vendbanimet sioniste janë evakuuar plotësisht. Dhe ata janë në pritje të batalioneve të pastrimit Ushtria e Hamasit duhet të jetë pa marrë parasysh: Mahmud Abbas dhe Netanyahu, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Katarin, Arabinë Saudite dhe Shtetet e Bashkuara! Të gjitha këto janë një shpirt në disa trupa. Filloni pastrimin dhe çminimin e të gjitha zonave të Izraelit. Dhe njerëzit në mbarë botën duhet të fillojnë të marshojnë drejt Jeruzalemit. Dhe në Ditën Botërore të Kudsit (të premten e fundit të Ramazanit), të gjithë duhet të falen së bashku në Jerusalem. Sepse urdhri i Kur’anit është: (Ata që janë në tokë, falin namazin, japin zekatin, urdhërojnë për të diturit, largohuni nga e keqja, se All-llahu është bota tjetër). Domethënë, kur ata gjejnë fuqi në tokë, detyra e tyre e parë është të luten. Të lutesh në Jeruzalem do të thotë fundi i luftës: ajo nuk është shpallur dhe po vazhdon në botën e tretë. Sepse ky namaz me xhemat duhet të organizohet dhe të lidhet me pjesëmarrjen e të gjithë njerëzve të botës.