انسان شناسی خوراک منطقه الموت » مورد مطالعه قرار گرفت
«مطالعه انسان شناسی خوراک منطقه الموت » از طرح های پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی ، توسط گیتی دشتکی پژوهشگر حوزه مردم شناسی در حال انجام است .
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، علیرضا حسن زاده رییس پژوهشکده مردم شناسی امروز «چهارشنبه » بااعلام این خبر یکی از حوزه های مهم پژوهش های پژوهشکده مردم شناسی را فرهنگ غذا در ایران عنوان کرد .
وی با بیان اینکه در این راستا همایش «خوراک و فرهنگ» در سال ۱۳۸۴ توسط این پژوهشکده برگزار و چند کتاب همچون« غذا در آیینه فرهنگ» و«خوراک و فرهنگ» تا کنون در این زمینه منتشر شده تصریح کرد: یکی از خروجی های مطالعات مردم شناسی غذا در ایران اطلس مردم نگاریسرزمین است.
به اعتقاد وی ، مسئله تغدیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت فراوانی دارد.
حسن زاده افزود: یکی از چشم انداز های غنی تنوع فرهنگی در ایران فرهنگ غذا و خوراک است که با توجه به تنوع موجود در فرهنگ اقوامایرانی و زیست بوم آنان روش ها و تکنیک های مختلف و فرهنگ کهن و غنی مربوط به آنها را نشان می دهد.
وی اظهار داشت : پژوهشکده مردم شناسی با توجه به اهمیت موضوع میراث غذایی یا همان food heritage بخشی مهم از مطالعات خود را بهاین حوزه معطوف کرده و مطالعه یاد شده نیز در همین چارچوب قرار دارد.
به گفته رییس پژوهشکده مردم شناسی ، این مطالعات به حوزه هایی چون گردشگری غذا ،تهیه تالیف و تدوین اطلس و دانشنامه غذاهای ایران ورابطه مهم هویت تنوع فرهنگی و همبستگی ملی یاری می رسانند.
در ادامه گیتی دشتکی مجری این طرح گفت: خوراک یا طعام یکی از مهمترین عوامل انسجام دهندگی و هویت بخشی به جوامع انسانیست ازاین رو توجه به خوراک مردم در مردم شناسی یک منطقه از اهمیت به سزایی برخوردار است.
او با بیان اینکه در منطقه الموت غذا و طعام ویژه منطقه وجود دارد و آشنایی با آن به مردم شناسی اهالی الموت بزرگ کمک شایانی می کندتصریح کرد:در راستای انجام این مهم پژوهش میدانی علاوه بر مطالعات کتابخانهای انجام شده است.
این پژوهشگر با اشاره به کوهستانی بودن منطقه الموت و سختی دسترسی به اهالی در فصل زمستان افزود: برای انجام این پژوهش با اینخطر روبرو بودیم که به لطف خدا بر آن فائق شده ایم.
وی خاطرنشان کرد: از اطلاعات حاصل از پژوهش میدانی « انسان شناسی خوراک منطقه الموت بزرگ» در بارگذاری اطلس مردم شناسی بهرهبرده شده است.