خانه / غزنه تا غزه / انتخاب ایران به عضویت کمیسیون مقام زن

انتخاب ایران به عضویت کمیسیون مقام زن

ایران برای دومین بار طی دو دهه گذشته به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد انتخاب شد؛ انتخابی که انتقاد سازمان دیده‌بان ملل متحد را برانگیخت.

انتخابات نهادهای فرعی شورای اجتماعی-اقتصادی ملل متحد(ECOSOC) روز چهارشنبه به صورت حضوری در نیویورک برگزار شد که در گروه آسیا- اقیانوسیه، ایران نامزد عضویت در دو کمیسیون مواد مخدر و مقام زن بود.

با وجود اجماع گروه منطقه‌ای آسیا-اقیانوسیه برای عضویت ایران، پاکستان، چین، ژاپن و لبنان در کمیسیون مقام زن(CSW)، نماینده آمریکا درخواست برگزاری رای‌گیری مخفی را ارایه کرد که پس از انجام این رای‌گیری، ایران با کسب ۴۳ رای از ۵۴ رای کشورهای عضو اکوسوک، به مدت چهارسال در دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ به عضویت این نهاد ملل متحد درآمد.

ایران نخستین بار در سال ۲۰۱۰ به عضویت کمیسیون مقام زن درآمد؛ کمیسیونی با عضویت نمایندگان ۴۵ کشور که نقش مشورتی و نظارتی در زمینه ارتقای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان دارد و توصیه‌های آن فاقد ضمانت اجرایی است. مطابق توافق حاصل شده در شصت و یکمین نشست کمیسیون مقام زن، اولویت این کمیسیون در سال آینده میلادی، دستیابی به برابری جنسیتی و توانمند‌سازی تمامی زنان و دختران در شرایط تغییرات آب و هوایی و اعمال سیاست‌ها و برنامه‌های کاهش خطر‌های تغییرات زیست محیطی و بلایای طبیعی است. همچنین موضوع مورد بررسی این کمیسیون در سال ۲۰۲۲ نیز توانمند‌سازی اقتصادی زنان در بازار در حال تطور کار خواهد بود.

هیلل نویر، مدیر اجرایی دیده‌بان سازمان ملل انتخاب ایران به عضویت این کمیسیون را «روزی سیاه برای حقوق زنان و حقوق بشر» توصیف کرد و یادآور شد که «آزار و اذیت ایران نسبت به زنان، چه در قانون و چه در عمل، فاحش و منظم است؛ چنان که دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در مورد اعمال تبعیض مداوم علیه زنان و دختراندر ایران گزارش داده است.»

اگرچه رای‌گیری روز چهارشنبه مخفی بوده ولی بررسی سازمان دیده‌بان ملل متحد نشان می‌دهد که حداقل ۴ کشور از میان کشورهای دموکراتیک اتحادیه اروپا و گروه کشورهای غربی شامل استرالیا، اتریش، کانادا، فنلاند، فرانسه، لتونی، آلمان، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، سوئیس، بریتانیا و ایالات متحده به عضویت ایران رای مثبت داده‌اند.

افغانستان نیز سال گذشته برای نخستین بار یک کُرسیِ این کمیسیون را برای دوره‌ای چهار ساله به دست آورد.

در انتخابات کمیسیون مواد مخدر نیز که با نامزدی ایران، عربستان سعودی، کره‌جنوبی، فیلیپین و بنگلادش برگزار شد، ایران توانست با کسب ۳۷ رای به مدت سه سال در دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۵ به عضویت این کمیسیون درآید. مطابق نتایج این رای‌گیری فیلیپین نتوانست آرای لازم را برای عضویت در این کمیسیون کسب کند.

درباره‌ی ماهین نیوز

پایگاه خبری تحلیلی بین المللی ماهین نیوز صاحب امتیاز و ومدیر مسئول : سید احمد حسینی ماهینی شماره مجوز 92/23363 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلفن 02136878594همراه09120836492 و 09190883546 طرح از غزنه تا غزه توسط احمد ماهینی کاندیدای ریاست جمهوری امریکا

حتما ببینید

حمله به رفح مرگ اسرائیل است

ההתקפה של ישראל על רפיח היא רק סיסמה, אך בפועל היא גורמת לנפילה מוחלטת של ישראל ולסילוקה מזירת התקופה.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *