خانه / جشنواره / انتخابات پس از ۱۵ سال در سرزمین‌های فلسطینی

انتخابات پس از ۱۵ سال در سرزمین‌های فلسطینی

سربازان اسرائیلی پشت پرچم فلسطین
سربازان اسرائیلی پشت پرچم فلسطین   –

اسلامگرایان جنبش حماس به همراه سکولارهای جنبش رقیب یعنی فتح، روز پنجشنبه ۲۴ سپتامبر (۳ مهر) توافق کردند که پس از ۱۵ سال نخستین انتخابات سراسری را ظرف شش ماه آینده در سرزمین‌های فلسطینی برگزار کنند.

جبریل رجوب، دبیرکل کمیته مرکزی جنبش فتح به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما توافق کرده‌ایم که ابتدا انتخابات پارلمانی و سپس انتخابات تعیین ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین و در نهایت شورای مرکزی سازمان آزادیبخش فلسطین در طی شش ماه آینده برگزار شود.»

این توافق در نشست هیات‌های مذاکره‌کننده جنبش فتح و حماس که از سه‌شنبه گذشته در ترکیه آغاز شده است، بدست آمد.

این بار به یک اجماع واقعی رسیده‌ایم (…) اختلاف‌ها به هدف ملی ما آسیب رسانده است و ما در تلاشیم تا به آن پایان دهیم

صالح عاروری
نائب رئیس دفتر سیاسی حماس

صالح عاروری، نائب رئیس دفتر سیاسی حماس نیز به خبرگزاری فرانسه گفت: «این بار به یک اجماع واقعی رسیده‌ایم (…) اختلاف‌ها به هدف ملی ما آسیب رسانده است و ما در تلاشیم تا به آن پایان دهیم.»

آخرین انتخابات برای تعیین ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین به سال ۲۰۰۵ برمی‌گردد. در آن زمان، محمود عباس جانشین یاسر عرفات در جنبش فتح به این مقام رسید. یک سال پس از آن، حماس در انتخابات پارلمانی پیروز شد اما این نتایج روابط این دو گروه را به شدت تیره و تار کرد تا جایی که از سال ۲۰۰۷ و با سیطره حماس بر نوار غزه، اختلاف‌ها شدیدتر شد و توافق‌ها و وساطت‌های انجام شده نتوانسته بودند به اختلاف‌ها پایان دهند.

طبق یک نظرسنجی انجام شده از سوی مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری و نظرسنجی فلسطین، اسماعیل هنیه، رهبر جنبش حماس در صورت برگزاری انتخابات از محمود عباس پیشی خواهد گرفت.

محمود عباس که بارها در دهه گذشته سخن از برگزاری انتخابات به میان آورده است هنوز اعلام نکرده که آیا در انتخابات نامزد خواهد شد یا خیر.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان آزادیبخش فلسطین که توافقنامه صلح اسلو با اسرائیل را امضا کرده است بسیاری از گروه‌ها و احزاب فلسطینی از جمله فتح را شامل می‌شود اما جنبش حماس عضو آن نیست، توافق مشترک روز پنجشنبه که انتخابات برای رهبری سازمان آزادیبخش فلسطینی را پیش‌بینی کرده است، نشان می‌دهد که حماس نیز می‌تواند به این گروه بپیوندد.

برای اثبات آشتی بین دو جنبش رقیب فلسطینی قرار است رهبران این دو گروه عصر پنجشنبه گفت‌وگوهای مشترکی با شبکه‌های تلویزیونی فلسطینی داشته باشند.

این اتفاق در حالی رخ داده است که اخیرا برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل اقدام کرده‌اند.

فلسطینی‌ها توافق‌های عادی‌سازی روابط را «خنجری از پشت» توصیف و از برخی کشورهای عربی انتقاد کردند.

تا سال‌های اخیر، حل مناقشه اسرائیل و فلسطین برای عادی سازی روابط بین کشورهای عربی و اسرائیل که بیش از ۵۰ سال است که کرانه باختری رود اردن و بیت‌المقدس شرقی را اشغال کرده است، یک شرط ضروری تلقی می‌شد.

ترکیه و ایران به‌عنوان دو کشور عمدتا مسلمان نشین غیر عرب سرسخت‌ترین مخالفان توافق‌ نامه‌های عادی سازی روابط با اسرائیل محسوب می‌شوند و از آن به‌عنوان «خیانت» یاد می‌کنند.

ایران روابط خوبی با گروه‌های مسلح اسلامگرا در غزه دارد اما کمتر با تشکیلات خودگردان فلسطین ارتباط دارد.

درباره‌ی ماهین نیوز

پایگاه خبری تحلیلی بین المللی ماهین نیوز صاحب امتیاز و ومدیر مسئول : سید احمد حسینی ماهینی شماره مجوز 92/23363 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلفن 02136878594همراه09120836492 و 09190883546 طرح از غزنه تا غزه توسط احمد ماهینی کاندیدای ریاست جمهوری امریکا

حتما ببینید

تحریم احزاب امریکایی

Interdire deux partis Les partis démocrates et républicains devraient être dissous en raison de la répression des étudiants, ils ont trahi le peuple et les étudiants pendant deux cents ans, et aujourd'hui c'est la fin de la ligne, et nous leur mettrons un point final et un délai et organiserons des réunions funéraires. pour eux.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *