خانه / جشنواره / ایران و نروژ

ایران و نروژ

اطلاع رسانی رویدادها و برنامه ها (ویژه رابطین خبری):
ایران و نروژ‌ یادداشت تفاهم رایزنی‌های سیاسی امضا کردند

دهمین دور رایزنی‌های سیاسی ایران و نروژ در سفر دکتر باقری معاون سیاسی وزارت خارجه در اسلو برگزار شد.

در پایان دهمین دور رایزنی‌های سیاسی ایران و نروژ که به ریاست مشترک علی باقری، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران و هنریک تونه معاون وزیر خارجه نروژ برگزار شد، یادداشت تفاهم رایزنی‌های سیاسی میان ایران و نروژ به امضای طرفین رسید.

در این نشست طیف متنوعی از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دکتر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه ظهر امروز در آئین بزرگ‌داشت سال‌گرد رحلت امام خمینی در شهر اسلو-نروژ اظهار داشت: هرچند کار بزرگ امام خمینی احیای هر سه هویت‌ ملی، انقلابی و اسلامی ملت ایران بود، اما مهم‌تر از آن هم‌افزایی هر سه هویت‌ در مسیر تعالی و پیشرفت ملت ایران بود.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه تصریح کرد: هنر امام خمینی این بود که صیانت از مؤلفه‌های مرتبط با هویت ملی مانند حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و انسجام ملی نیز در پرتو احیای هویت‌های اسلامی و انقلابی میسر شد.

دکتر باقری در ادامه افزود: همان‌گونه که باور دینی و شور انقلابی در دهه ۶٠ جوانان این مرز و بوم را به جبهه‌های جنگ کشاند و اجازه نداد حتی یک وجب از خاک ایران عزیز در اشغال دشمن باقی بماند، جوانان در دهه ٩٠ را هم به میدان مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق کشاند تا از مرزهای امنیت ملی دفاع کنند و اجازه ندهند حتی دشمن به مرزهای جغرافیایی ما نزدیک شود.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به مسؤلیت دستگاه سیاست خارجی در تأمین منافع ملی، تصریح کرد: شرط نخست برای صیانت از منافع ملی نقش‌آفرینی فعال در میدان دیپلماسی است و نقش‌آفرینی فعال نیز در گرو ابتکار در طراحی، هوشمندی در برنامه‌ریزی و جسارت در اقدام است. 

دکتر مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و هیأت همراه در سفر به استان خوزستان ، ضمن ملاقات با مسؤولین دولتی و بخش خصوصی، مشکلات فراروی توسعه تجاری کشورمان با استانهای جنوبی عراق و بویژه مرزهای شلمچه و چزابه را مورد بررسی قرار داد.

معاون دیپلماسی اقتصادی در جریان این سفر در نشستی در اتاق خرمشهر و با حضور مسؤولین محلی و نمایندگان بخش خصوصی خوزستان معضلات و موانع تجاری با عراق به عنوان یکی از اصلی ترین شرکای تجاری ایران و همچنین راهکارهای رفع موانع آن را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار داد .

دکتر صفری در این نشست ضمن برشمردن تقویت ترانزیت و حمل و نقل و بهبود دیپلماسی انرژی به عنوان اولویت های اول و دوم دولت در توسعه روابط اقتصادی، خاطرنشان کرد: ترانزیت می تواند بستر لازم جهت تداوم صادرات و واردات و همچنین توسعه صدور خدمات فنی مهندسی را ایجاد کرده و بهبود دیپلماسی انرژی نیز می تواند شرایط توسعه اقتصادی کشور را فراهم آورد.

وی ضمن اشاره به معضل نبود مدیریت واحد در مرزهای تجاری کشور افزود، حل این معضل می تواند ۲۰ تا ۳۰ درصد از مشکلات فعلی را رفع نماید.

معاون دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد، همچنین در راستای تداوم صادرات ایران به عراق، رایزنی هایی با این کشور جهت احداث و راه اندازی صنایع با سرمایه، فنآوری، مدیریت و مواد اولیه ایرانی در خاک این کشور صورت گرفته و در این راستا، بررسی طرح “ایجاد مناطق آزاد مشترک در نقاط مرزی با عراق” یک ضرورت محسوب می گردد.

دکتر مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با سفر به استان بصره عراق در دیدار با استاندار بصره درخصوص افزایش میزان تبادلات تجاری با عراق از طریق پایانه مرزی شلمچه، اتصال خط راه آهن خرمشهر به بصره و همچنین واگذاری پروژه های مختلف فنی و مهندسی استان به شرکت های ایرانی گفتگو و رایزنی کرد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به توانمندی ها و ظرفیت بالای کشورمان در زمینه تولیدات دارویی برپایه فنآوری های جدید، خاطرنشان کرد، شرکت های کوچک دارویی ایران آمادگی دارند که در این زمینه بویژه داروهای سرطانی همکاری های خوبی با استان بصره داشته باشند و پیشنهاد ما این است که این همکاری ها در مناطق آزاد انجام گیرد تا از تسهیلات موجود در این مناطق و صادرات دارو به کشورهای دیگر استفاده شود.

دکتر صفری در برنامه بعدی این سفر با حضور در نشست هم اندیشی با تجار و تشکلهای تجاری سه استان جنوبی بصره، میسان و ذی قار عراق ضمن اشاره به روابط راهبردی بین دو کشور برادر ایران و عراق گفت: اولویت تجارت ما در دولت دکتر رئیسی، ایجاد روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه است و در بین کشورهای همسایه اولویت ما کشور دوست و برادر عراق بوده و درنظر داریم ضمن بررسی مسائل و مشکلات فراروی روابط تجاری و صادرات که به دلیل تغییر مداوم و مستمر در قوانین و مقررات دو کشور تحت تأثیر قرار می گیرد، با مشورت با شما راهکارهای مناسب و پایداری را برای حل مشکلات پیدا کنیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی افزود:در تجارت و صادرات مسأله حمل و نقل جاده ای، هوایی، راه آهن و دریایی بسیار حائز اهمیت است.

خاطرنشان می سازد در این نشست مقرر گردید از سرمایه گذارانی که قصد احداث واحدهای تولیدی – صنعتی در شهرکهای صنعتی عراق دارند دعوت شود تا جهت بازدید از زیرساختها و توانمندیهای کشورمان در احداث شهرکهای صنعتی با هدف انجام سرمایه گذاری مشترک هماهنگی لازم صورت گیرد.

دکتر صفری همچنین با حضور در دانشگاه بصره، در نشستی که تحت عنوان “هم اندیشی و بررسی راهکارهای توسعه روابط اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور عراق” تشکیل شده بود، به تشریح پیشرفت های شرکت های دانش بنیان ایران در زمینه های مختلف پرداخت و ضمن اعلام آمادگی کشورمان جهت انتقال تجارب خود به کشور عراق، پیشنهاد ایجاد واحدهای تولیدی مشترک جهت تأمین نیازهای دو کشور و همچنین صادرات به دیگر کشورها را مطرح کرد.

در این نشست، علاوه بر اساتید منتخب دانشگاه، تعدادی از دانشجویان نیز حضور داشتند که پس از طرح سؤالات خود، دکتر صفری به این سؤالات پاسخ داد.

آخرین برنامه این سفر، نشست دکتر صفری با شرکتهای ایرانی فعال در پروژه های مختلف فنی و مهندسی استان بصره بود.

در این نشست شرکتها ضمن اشاره به روند پیشرفت پروژه های در دست اجرا، به بیان مشکلات فراروی خود پرداختند و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه پاسخها و راهکارهایی جهت رفع مشکلات شرکتها ارائه کرد.

حضور مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان در نشست‌های چندجانبه در ارتباط با سوریه

نمایندگان کشورهای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه و سازمان ملل متحد در نشستی مشترک در پایان هشتمین دور گفتگوهای کمیته قانون اساسی سوریه، نتایج آن را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

گییر پترسون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در این نشست، ضمن تشکر از همکاری و حمایت‌های سه کشور ضامن در روند آستانه از ادامه فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه به نمایندگان ارشد ایران، روسیه و ترکیه گزارشی از این دور از گفتگوهای سوری – سوری در قالب کمیته قانون اساسی ارائه داد.

وی اظهار داشت فضای مثبتی بر این دور از مذاکرات حاکم بود که بسیار دلگرم کننده است و راه را برای رسیدن به نتایج بهتری در آینده هموار خواهد کرد.

دیپلمات‌های ارشد سه کشور ضامن، ضمن تشریح دیدگاه‌های خود در قبال تحولات سوریه، نگرانی خود را از افزایش مشکلات مردم این کشور ابراز کردند.

علی‌اصغر خاجی در این نشست ضمن انتقاد از غرب بخاطر اعمال تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه مردم سوریه و مشروط کردن بازسازی این کشور به حل و فصل سیاسی، افزایش اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و حمله به زیرساخت‌های سوریه و مکان‌های غیر نظامی را محکوم و سکوت مجامع بین‌المللی در قبال این تجاوزات را تاسف‌بار توصیف کرد.

خاطر نشان می سازد کمیته قانون اساسی سوریه مرکب از ۱۵۰ عضو از طرف دولت، مخالفین و جامعه مدنی بطور مساوی است که در هر نشست، کمیته کوچکتری با عضویت ۱۵ نفر از هر طرف، برگزار می‌شود که در این نشست توافق کردند جلسه بعدی در اواخر ماه ژوئیه(کمتر از دو ماه دیگر) در ژنو برگزار شود.

پیش از این نشست چهارجانبه، نمایندگان ارشد سه کشور ضامن در روند آستانه با هم گفتگو کردند.

درباره‌ی ماهین نیوز

پایگاه خبری تحلیلی بین المللی ماهین نیوز صاحب امتیاز و ومدیر مسئول : سید احمد حسینی ماهینی شماره مجوز 92/23363 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلفن 02136878594همراه09120836492 و 09190883546 طرح از غزنه تا غزه توسط احمد ماهینی کاندیدای ریاست جمهوری امریکا

حتما ببینید

مدیر عامل صندوق توسعه و احیا

🔻معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با میراث‌آریا:   ⭕تسهیلات ویژه و برگزاری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *