خانه / تمدن پژوهی / پان عربیسم ، این بار در مقابل انقلاب اسلامی و تبرئه ترامپ

پان عربیسم ، این بار در مقابل انقلاب اسلامی و تبرئه ترامپ

پافشاری مقتدی الصدر بر تشکیل دولت موسوم به «اکثریت ملی»

رهبر جریان صدر عراق با انتشار توییت جدیدی بار دیگر بر موضع خود در آنچه تشکیل دولت اکثریت ملی خوانده است، پافشاری کرد.

پافشاری مقتدی الصدر بر تشکیل دولت موسوم به «اکثریت ملی»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رهبر جریان صدر شامگاه سه‌شنبه با انتشار توییت جدیدی نشان داد که هنوز با “کمیته هماهنگی” (دیگر گروه‌های شیعی) در خصوص تشکیل کابینه به توافقی دست نیافته است.

«مقتدی الصدر»  شامگاه چهارشنبه در توییتی گفت: ما در حال تشکیل یک دولت اکثریت ملی هستیم و درهای ما به روی برخی از آنها که هنوز درباره آنان، گمان نیک داریم باز است.

وی افزود: از سوی دیگر، ما به هیچکس، هر که می‌خواهد باشد، اجازه نخواهیم داد شرکای ما را یا صلح داخلی را تهدید کند.

الصدر گفت: دولت بعدی دولت قانون است که در آن جایی برای تخلف، هیچ تخلفی و از جانب هیچ کس، وجود ندارد.

الصدر در پایان توییت خود نوشت: به جنگ فرقه‌ای یا خشونت، بازگشتی وجود ندارد، قانون حاکم خواهد بود.

در همین حال شبکه المیادین هم به نقل از منابع آگاه خود اعلام کرد که “کمیته هماهنگی” در حال بررسی گزینه‌های تحریم فرآیند سیاسی یا تبدیل شدن به اپوزیسیون است.

“کمیته هماهنگی” شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروه‌های شیعه شامل ائتلاف الفتح، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزب‌الله»‌ و دیگر احزاب شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به  نتایج انتخابات داشتند.

جریان صدر در انتخابات اخیر بیش‌ترین تعداد کرسی یعنی ۷۳ کرسی و پس از آن ائتلاف تقدم ۳۷کرسی، ائتلاف دوله القانون ۳۳ کرسی و حزب دموکرات ۳۱ کرسی به دست آوردند. با این حال جریان صدر برای تشکیل کابینه نیاز به ائتلاف با دیگر فراکسیون‌ها دارد.

«جاسم البیاتی» از رهبران ائتلاف «دوله القانون» عراق، روز سه‌شنبه، (۱۱ ژانویه)، از تحرکات برخی شخصیت‌های تأثیرگذار شیعی خارج از فراکسیون‌های سیاسی برای پر کردن شکاف موجود میان کمیته هماهنگی و جریان صدر، پیش از تشکیل دولت و احیای وحدت در بیت شیعی خبر داد و تاکید کرد دولتی که فقط از حمایت نیمی از بیت شیعی برخوردار باشد، دوام نخواهد آورد.

وی در گفت‌وگو با وبگاه «المعلومه» تصریح کرد: شخصیت‌های شیعی تاثیرگذار (بدون اشاره به هویت آن‌ها) تحرکی جدی برای رفع شکاف میان کمیته هماهنگی و جریان صدر پیش از تشکیل دولت جدید آغاز کرده‌اند. توافق‌های سابق میان جریان صدر و کمیته هماهنگی به دلایلی مرموز و مبهم، شکسته شده است.

البیاتی با تاکید بر این‌که، حضور در دولت بعدی باید از طیف شیعه باشد، هشدار داد: در صورت محروم کردن نیمی از شیعیان از حضور در دولت بعدی، این دولت دوام چندانی نخواهد داشت.

«محمود الصیهود» عضو کمیته هماهنگی، پیشتر گفته بود که طی نشست نخست پارلمان عراق، یک توطئه بزرگ برای تکه‌تکه کردن بیت شیعی صورت گرفت با این حال هنوز امید ترمیم و بازگشت روابط میان کمیته هماهنگی و جریان صدر وجود دارد.

التهاب و تنش سیاسی در عراق چند روز پیش با شدت و حدت بیشتر، خود را در صحن علنی مجلس نمایان ساخت و نخستین نشست پارلمان عراق که سه ماه پس از برگزاری انتخاباتی جنجالی برگزار می‌شد به میدانی برای درگیری لفظی و سپس فیزیکی تبدیل شد. اما با وجود حواشی مختلف، در نهایت محمد الحلبوسی به ریاست پارلمان دست یافت و حاکم الزاملی و شاخوان عبدالله به عنوان دو معاون وی انتخاب شدند. امری که با اعتراض و مخالفت کمیته هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعی همراه شد و اعلام کردند که دلیل نقض صورت گرفته در قانون اساسی، نتایج این نشست را به رسمیت نمی‌شناسد و موضوع را به صورت قضائی پیگیری خواهد کرد.

مداخلات عربستان و امارات «حلبوسی» را به ریاست پارلمان عراق رساند

نماینده ائتلاف «فتح» در پارلمان عراق در سخنانی تأکید کرد که مداخلات عربستان و امارات موجب شد تا «محمد الحلبوسی» برای دومین بار به ریاست پارلمان دست پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه الاتجاه، «احمد الموسوی» نماینده ائتلاف فتح در پارلمان عراق سخنانی را در خصوص انتخاب محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان این کشور در دوره جدید مطرح کرد.

بر اساس این گزارش، این عضو ائتلاف فتح که به عنوان نماینده در پارلمان عراق نیز نقش آفرینی می‌کند، گفت: محمد الحلبوسی با حمایت عربستان سعودی و امارات توانست برای بار دوم به ریاست پارلمان دست پیدا کند.

این نماینده ائتلاف فتح در ادامه افزود: اتفاقاتی که در جریان جلسه اول پارلمان عراق رخ داد به خوبی دخالت‌های خارجی از سوری کشورهای حاشیه خلیج فارس در امور داخلی عراق را نمایان کرد.

روز گذشته هم «باسم خشان» نماینده مستقل پارلمان عراق سخنانی را در خصوص انتخاب مجدد «محمد الحلبوسی» به عنوان رئیس پارلمان این کشور مطرح کرد. این نماینده پارلمان عراق تأکید کرد: با توجه به عدم حضور رئیس سِنی در جلسه انتخاب رئیس جدید پارلمان عراق، انتخاب مجدد «محمد الحلبوسی» غیر قانونی بوده است. انتخاب الحلبوسی زمانی اتفاق افتاد که المشهدانی به بیمارستان منتقل شده بود.

انتخاب مجدد «محمد الحلبوسی» به عنوان رئیس پارلمان عراق واکنش‌های متعددی را در محافل سیاسی و مردمی این کشور به دنبال داشته است. «وعد القدو» عضو هیئت هماهنگی شیعیان عراق در این زمینه بیان کرد که «جاسم محمد عبود» رئیس دادگاه فدرال به این هیئت اعلام کرد جلسه دیروز پارلمان غیر قانونی بوده است.

انتخاب الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان عراق در دوره جدید در شرایطی اتفاق افتاد که جلسه پارلمان عملاً مختل شده بود و فضا برای انجام یک رأی گیری سالم و شفاف فراهم نبود. این همان چیزی است که هیئت هماهنگی شیعی نیز بدان اشاره کرده است. قطع ناگهانی برق در جریان فرایند رأی گیری نیز بر عدم شفافیت این فرایند افزود و موجب اعتراض بیش از پیش هیئت هماهنگی شد.

در همین ارتباط، محمود المشهدانی، رئیس سِنی پارلمان عراق تصریح کرد: دادگاه فدرال باید جلسه رأی گیری پارلمان را باطل کند. جلسه رأی دهی به رئیس پارلمان غیرقانونی بود، زیرا من به عنوان رئیس سِنی در پارلمان حضور نداشتم و در غیاب من رأی‌گیری صورت گرفت. از دادگاه فدرال انتظار داریم که این جلسه را ابطال کند.

درباره‌ی ماهین نیوز

پایگاه خبری تحلیلی بین المللی ماهین نیوز صاحب امتیاز و ومدیر مسئول : سید احمد حسینی ماهینی شماره مجوز 92/23363 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلفن 02136878594همراه09120836492 و 09190883546 طرح از غزنه تا غزه توسط احمد ماهینی کاندیدای ریاست جمهوری امریکا

حتما ببینید

ترافيك گرسنه ها و بيكار ها و ندار ها!

ترافیک گرسنه ها و بیکار ها و ندار ها!

آیا ترافیک سنگین جاده ها نشان بی پولی ، بیکاری ، فقر و گرسنگی مردم ایران است؟ آیا اینها فقط تعداد انگشت شماری هستند؟ خط فقر کجاست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *