خانه / جشنواره / چین به دنبال معادن لیتیم

چین به دنبال معادن لیتیم

پیام ولیزاده

«تاجران چینی به دنبال معادن لیتیم به افغانستان آمده‌اند»

روزنامه گلوبل تایمز چین از تمایل شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری روی معادن لیتیم افغانستان خبر داده‌ و نوشته‌است که چند تاجر چینی اخیرا وارد افغانستان شده‌اند و در حال بررسی مکان دقیق معادن بالقوه لیتیم هستند.

به گزارش پیام ولیزاده خبرنگار ماهین نیوز به نقل از گلوبل تایمز، با وجود موانع و خطرات عمده، شرکت‌های چینی هنوز به اجرای این پروژه‌های علاقه‌مندی خاص دارند.

از ابهامات افغانستان، به ویژه وضعیت سیاسی، امنیت، اقتصاد و زیرساخت‌ها به عنوان خطرات و چالش‌های عمده فرا راه سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی نام برده شده است.

یو مینگ هوی، از مدیران شرکت چینی به گلوبال تایمز گفته است که شرکت‌های چینی بیش از همه نگران تضمین‌های اساسی امنیت و نظم اجتماعی در افغانستان هستند.

او تأکید کرده است که مقامات طالبان پیش‌تر از سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در افغانستان استقبال کرده‌اند.

با این حال، ژو شیجیان، معاون سابق اتاق بازرگانی واردکننده‌گان و صادرکننده‌گان فلزات، مواد معدنی و مواد شیمیایی چین گفته است که اگر امنیت تضمین نشود، اجرای چنین پروژه‌ها با چالش روبه‌رو خواهد شد.

چین از سرمایه‌گذاری بزرگ در بخش معادن افغانستان است.

این کشور هرچند در زمان حکومت پیشین، در بخش معدن مس عینک لوگر سرمایه‌گذاری کرده بود، اما نتوانست آن را به پایان برساند.

گفتنی است که طالبان هنوز در مورد توجه چین و شرکت‌های آن کشور به لیتیم افغانستان چیزی نگفته‌اند.

پیش از این، آلمان نیز به سرمایه‌گزاری روی این عنصر در افغانستان علاقه‌مندی نشان داده بود.

براساس گزارش‌ رسانه‌های بین‌المللی، امریکا و شرکت‌های امریکایی از دیر زمانی شرایط سرمایه‌گذاری روی این عنصر کم‌یاب را بررسی می‌کنند.

براساس پیش‌بینی‌ها، افغانستان منابع سرشار لیتیم دارد که در صورت استفاده، می‌تواند به اندازه نفت عربستان عاید داشته باشد.

وزارت معادن و پترولیم افغانستان در اوایل سال ۱۳۹۸ گفته بود که بررسی‌های برای تشخیص معادن اصلی لیتیم در کشور را آغاز کرده است.

براساس پیش‌بینی‌های احتمالی، معادن لیتیم افغانستان بیش‌تر در ولایت‌های غزنی، نیمروز و هرات موقعیت دارد.

لیتیم فلز قلیایی است که بیش‌تر در باتری‌ها، به ویژه باتری‌های موبایل، کمپیوتر، هواپیما، ربات و هم‌چنان موترهای برقی از آن استفاده می‌شود.

این ماده کم‌یاب هم‌زمان با داشتن وزن کم، انرژی بیش‌تری به باتری‌ها می‌بخشد و به همین دلیل، در حال حاضر بیش‌تر شرکت‌های جهان به دنبال دستیابی به این ماده هستند.

درباره‌ی ماهین نیوز

پایگاه خبری تحلیلی بین المللی ماهین نیوز صاحب امتیاز و ومدیر مسئول : سید احمد حسینی ماهینی شماره مجوز 92/23363 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلفن 02136878594همراه09120836492 و 09190883546 طرح از غزنه تا غزه توسط احمد ماهینی کاندیدای ریاست جمهوری امریکا

حتما ببینید

حمایت از حفظ حجاب

⭕️ فراخوان مردمی پیاده‌روی حمایت از عفاف و #حجاب در روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *