خواص و مضرات باقلا👇👇👇
باقلا، محلل و منضج است و سریعا از معده عبور میکند، بنابراین اخلاط زائد و سفت و چسبان را نرم کرده، نضج و پختگی داده و به تحلیل میبرد لذا منجر به پاکسازی مجاری و اعضا (کبد، طحال) میشود.
دارای رطوبت مفید (فضلیه) برای بدن است.
کلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.
ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی میشود.
فسفر آن به تقویت بهره هوشی کمک میکند.
باعث کاهش خستگیهای جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب میشود.
برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.
باعث کاهش ورم پروستات میشود.
باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت میشود.
مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاکسازی ریه کمک میکند.
علاوه بر پروتئین و فسفر، باقلا حاوی مقدار متوسطی آهن و روی است و در طب سنتی از آن به منظور درمان سرفه های خشک، تمیز کردن دستگاه گوارشی، روماتیسم و حتی میگرن استفاده می شود.
در صورتی که باقلا با پوست مصرف شود مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می کند که می تواند در کاهش چربی های خون و درمان یبوست موثر باشد.
یکی از راه های داشتن خون سالم کمک به تولید خون خوب و تازه در بدن است. باقلی این کار را در بدن ما انجام می دهد.
ارزش غذایی باقالای خشک شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.
مواد نشاسته اى باقلا از سایر حبوبات کمتر است و در عوض مواد سفیدهاى آن زیادتر مى باشد و از این جهت قدرت غذایى و نیروبخشى آن زیاد است.
به علت داشتن کلسیم و آهن و ویتامینهاى «آ» و «ب» و «ث» باعث تقویت قواى مغزى و افزایش هموگلوبین خون و نیروى عقلى مى شود.
در افراد سرد مزاج سرفه را ممکن است بدتر کند.
ضماد آن جهت جلوگیری از رشد موهای زائد موثر است.
ضماد باقلا تازه به همراه آرد جو جهت کاهش ورم پستان که در اثر انجماد شیر بوجود می آید، موثر است.
باقلا تازه ترمیم کننده زخمهای روده است.
از تولید سنگهای مثانه و کلیه و انسداد مجاری جلوگیری میکند.
برای از بین بردن لکههای پوستی، باقالا را بپزید و له کنید سپس آن را مانند ماسک روی صورت خود بمالید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه روی پوست بماند.
برای جلوگیری از سفیدشدن مو، گل باقالا را له کنید و به موهای تان بمالید.
برخی افراد آلرژی ریوی ناشی از مصرف ادویه جات دارند (آلرژی گرم) که باقلا به رفع سرفه و آبریزش آنها کمک میکند.
نیروی جنسی گرم مزاجان را تقویت میکند.
باقلا نفخ زیادی تولید میکند و شخص (سردمزاجان) ممکن است دچار منگی شود و بنابراین مصرف زیاد و مکرر آن توصیه نمی شود.
همچنین مصرف زیاد آن در برخی ممکن است باعث سردرد شود.
مبتلایان به کلسترول خون بالا، تصلب شرایین، فشار خون بالا، اسیداوریک بالا، افسردگی، نفخ، دل درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیادهروی کنند.
مصرف باقالا همراه با ماست باعث دل پیچه می شود.
زیاده روی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان می شود.
از مصرف باقالا هنگام شب خودداری کنید زیرا باعث بی خوابی می شود.
افراد مبتلا به بیماری «فاویسم» باید از خوردن و حتی بو کردن باقالا خودداری کنند! فاویسم یک بیماری ژنتیکی خونی است که بیشتر در اثر خوردن باقالای سبز خام و گاهی فریز شده ایجاد میشود. گلبولهای قرمز خون در این بیماری طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از خوردن باقالا شروع به تخریب شدن میکند. در نتیجه علائمی چون زردی پوست و سفیده چشم، احساس خستگی، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال و گاهی نارسایی کلیوی و خون در ادرار ایجاد میشود. به عبارتی در این عارضه خون بدن کم میشود و فرد باید خیلی سریع خون و سرمهای غذایی دریافت کند.