توسط پژوهشکده مردم شناسی صورت گرفت:
مطالعه «انسان شناسی خوراک در شهرستان اسدآباد همدان »
در طرح پژوهشی «انسان شناسی خوراک در شهرستان اسدآباد همدان » نظام غذایی بومی، تنوع غذایی و کارکرد آنها در زندگی مردم اینشهرستان مطالعه شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، علیرضا حسن زاده رییس پژوهشکده مردم شناسی امروز «دوشنبه » با اعلاماین خبر ،یکی از حوزه های مهم پژوهش های این پژوهشکده را فرهنگ غذا در ایران دانست و گفت : در این راستا همایش «خوراک و فرهنگ» توسطپژوهشکده مردم شناسی در سال ۱۳۸۴ برگزار و چند عنوان کتاب همچون «غذا در آیینه فرهنگ» و «خوراک و فرهنگ» تا کنون این حوزه منتشرشده است.
وی یکی از خروجی های مطالعات مردم شناسی غذا در ایران را تدوین اطلس مردم نگاری سرزمین اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: مسئله تغدیه والگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت فراوانی دارد.
او در ادامه ، یکی از چشم انداز های غنی تنوع فرهنگی در ایران را فرهنگ غذا و خوراک عنوان کرد که با توجه به تنوع موجود در فرهنگ اقوامایرانی و زیست بوم آنان روش ها ، تکنیک های و فرهنگ کهن و غنی مربوط به آنها را نشان می دهد.
به گفته حسن زاده ، پژوهشکده مردم شناسی با توجه به اهمیت موضوع میراث غذایی یا همان food heritage بخشی مهم از مطالعات خود رابه این حوزه معطوف کرده است و مطالعه یاد شده نیز در همین چارچوب قرار دارد.
او خاطرنشان ساخت :این مطالعات به حوزه هایی چون گردشگری غذا ، تدوین اطلس ، دانشنامه غذاهای ایران و رابطه مهم هویت تنوع فرهنگی وهمبستگی ملی یاری می رسانند.
در ادامه پرویز فیضی کارشناس و مجری این طرح با بیان اینکه یکی از مهمترین عناصر فرهنگی در میان اقوام و اجتماعات مختلف، خوراک وآیینهای مربوط به آن است افزود: خوراکهایی که طبخ میشود، طرز تهیه، کاربرد و چگونگی استفاده در میان اقوام مختلف شکل متفاوتی به خودمیگیرد.
او افزود: در این طرح پژوهشی فرهنگ خوراک در شهرستان اسدآباد همدان و چهار روستای این شهرستان بررسی شده است.
به گفته این کارشناس ، در این راستا نظام غذایی بومی، تنوع غذایی و کارکرد آنها در زندگی مردم این شهرستان مطالعه و همچنین جنبه هایدرمانی ، حفظ سلامت غذایی ، تاثیر شرایط اقلیمی و محیط جغرافیایی بر غذای مردم منطقه مورد بررسی قرار گرفته است.
او از دیگر موضوعاتی که در این طرح پژوهشی به آن پرداخته شده را ، غذاهای آیینی و شیوه های نگهداری خوراک به روش سنتی و مدرن عنوانکرد و گفت : هدف کلی این طرح پژوهشی توصیف نظام غذایی مردم شهرستان اسدآباد است.